Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Υπάρχουν τροφές που πρέπει να αποφεύγει το παιδί με σιδεράκια;

Υπάρχουν τροφές που πρέπει να αποφεύγει το παιδί με σιδεράκια;

Η εφαρµογή ακίνητων ορθοδοντικών µηχανισµών στα δόντια συνεπάγεται την ευκολότερη προσκόλληση τροφών σε αυτά και δυσκολότερη αποµάκρυνσή τους. Έτσι, οι ασθενείς βρίσκονται σε µεγαλύτερο κίνδυνο για ουλίτιδα και τερηδόνα. Για το λόγο αυτό, καλό είναι να αποφεύγεται το τσιµπολόγηµα.

κυρίως γεύµατα πρέπει πάντοτε να ακολουθούνται από προσεκτική στοµατική υγιεινή. Για τον ίδιο λόγο, περιορίζεται η λήψη τερηδονογόνων τροφών και τροφών που προσκολλώνται εύκολα στα δόντια.

Προκειµένου να αποφευχθεί η αποκόλληση των µηχανισµών συστήνεται επίσης, η αποφυγή κατανάλωσης σκληρών τροφών όπως είναι π.χ. το παξιµάδι ή η κόρα του ψωµιού. Επίσης, συστήνεται στους ασθενείς, να µη δαγκώνουν την τροφή τους, αλλά να την κόβουν στο πιάτο και µετά να την µασούν.

Κατερίνα Δούμα-Μιχελάκη,

DDS, PhD, είναι ειδική ορθοδοντικός παιδιών και ενηλίκων


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.