Υπόθεση Λιγνάδη: Παραπέμπεται σε δίκη για 4 βιασμούς ανηλίκων ο ηθοποιός

Σε δίκη για τέσσερις βιασμούς ανήλικων ή νεαρών ανδρών παραπέμπεται ο προφυλακισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε την παραπομπή του ηθοποιού και σκηνοθέτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Αθηνών. Οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως που είχε απορρίψει όλους τους ισχυρισμούς του σκηνοθέτη ο οποίος επέμενε να κάνει λόγο για σκευωρία.

Στην πρόταση της η εισαγγελέας χαρακτήριζε τον Λιγνάδη «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα» κρίνοντας με βάσει την δικογραφία πως «σε βάρος του κατηγορουμένου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται”.

Συνεχίζεται η προσωρινή κράτηση του

Οι δικαστές διέταξαν τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης του σκηνοθέτη.

Η εισαγγελέας σημείωσε χαρακτηριστικά για τον Λιγνάδη: «Η επανειλημμένη τέλεση της πράξης, η μακρόχρονη δράση του, η μέθοδος που έχει αναπτύξει, για να προσεγγίσει τα θύματά του, χτίζοντας μαζί τους σχέση εμπιστοσύνης αλλά και εξάρτησης, εκμεταλλευόμενος την κοινωνική, επαγγελματική και οικονομική του θέση για να τα δελεάσει, αλλά και τη δική τους ευάλωτη οικονομικά και κοινωνικά θέση, το γεγονός ότι κυκλοφορούσε δημόσια με τα ανήλικα θύματά του, δίχως καμία αναστολή, αλλά και η αμετανόητη στάση του μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι πρόκειται για άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα, ώστε η διατήρηση της προσωρινής του κράτησης να κρίνεται αναγκαία για την αποτροπή από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων».

Διαβάστε επίσης: 

Στη φυλακή ο Δημήτρης Λιγνάδης

Αρσάκειο Ψυχικού: Οι καταγγελίες από αποφοίτους του σχολείου κατά Λιγνάδη για σεξουαλική βία πληθαίνουν

Υπόθεση Λιγνάδη: Προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες για εμπλοκή δομών ανήλικων προσφύγων