Απόψε το Ζάππειο “ντύνεται” μπλε

Σήμερα Τρίτη, 13 Νοεμβρίου, το Ζάππειο Μέγαρο ντύνεται με το διεθνές μπλε χρώμα του Διαβήτη ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη. Κι αν αναρωτιέστε γιατί μπλε, το μπλε συμβολίζει τον ουρανό και την παγκόσμια ενότητα στην προσπάθεια αναχαίτησης του διαβήτη.

Η Ελλάδα συμμετέχει στην Παγκόσμια Πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη κατά την οποία θα φωταγωγηθούν 420 ιστορικά κτήρια σε όλον τον κόσμο, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό για την νόσο του Διαβήτη.

ΗΠΑ, Γαλλία, Αυστραλία, Αργεντινή, Βολιβία, Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα, Ινδία, Τσεχία, Δανία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Περού, Ισπανία, Μεξικό, καθώς και μία πληθώρα άλλων χωρών συμμετέχουν και εφέτος στην πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη. Ιστορικά κτήρια και μνημεία σε όλον τον κόσμο, όπως το Empire State Building στις ΗΠΑ, το Κογκρέσο στο Σάλτσμπουργκ, London Eye & Trafalgar Square Fountains στο Λονδίνο, το Puerta de Alcalá στην Μαδρίτη, το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, ο Kyoto Tower στην Ιαπωνία, ο οβελίσκος στο Μπουένος Άιρες κ.ά φωτίζονται με το μπλε χρώμα της αφύπνισης, στέλνοντας ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης στην πρόληψη και αντιμετώπιση της μεταβολικής μάστιγας του 21ου αιώνα, της μάστιγας του διαβήτη.

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρία και ο Σύλλογος  Φίλων του Ζαππείου, ενώνουν τις δυνάμεις τους συμμετέχοντας στην παγκόσμια πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη, φωτίζοντας με το διεθνές μπλε χρώμα το  Ζάππειο Μέγαρο στις 13, 14 & 15 Νοεμβρίου 2012, μετατρέποντας το σε ένα πέρα από τα σύνορα της χώρας, σύμβολο ελπίδας για τη νόσο.

**Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis Hellas.