Βραβευμένα παιχνίδια στρατηγικής από τη Μαθηματική Βιβλιοθήκη

Η Μαθηματική Βιβλιοθήκη ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την συμφωνία αποκλειστικής διάθεσης στην Ελλάδα και Κύπρο των προϊόντων της εταιρίας της Μεγάλης Βρετανίας Gen42 Ltd.(www.gen42.com)

Το Hive είναι ένα εκπληκτικό παιχνίδι στρατηγικής για δυο άτομα. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να περικυκλώσεις πρώτος πλήρως την βασίλισσα του αντίπαλου χρησιμοποιώντας μια σειρά από κομμάτια έντομα. Επειδή το κάθε έντομο κινείται στην Κυψέλη του παιχνιδιού με μοναδικό τρόπο όμοιο με τον τρόπο που τα έντομα κινούνται στην φύση το Hive έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές και ως «σκάκι της φύσης». Έχει όμως απλούστερους κανόνες, δεν χρειάζεται σκακιέρα και έχει επιπλέον και μια τρίτη διάσταση στη κίνηση των κομματιών. Περιέχει 22 κομμάτια , οδηγίες στα ελληνικά , αγγλικά, γαλλικά και μια όμορφη τσάντα για να μεταφέρεται εύκολα οπουδήποτε.

Εφευρέτης του παιχνιδιού είναι ο βρετανός ελληνικής καταγωγής John Yianni. Το HIVE πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από 10 χρόνια στην μεγαλύτερη έκθεση επιτραπέζιων παιχνιδιών για το κοινό «Spiel Essen» όπου ψηφίστηκε ως «Best in Show». Από τότε έχει κερδίσει παγκοσμίως πολλά σημαντικά βραβεία με αποκορύφωμα το πολυπόθητο βραβείο της MENSA, The IQ Society : «Mensa Select Winner»

Εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, διατίθεται σε πάνω από 22 χώρες όπως ΗΠΑ, Αυστραλία, Κίνα, Ρωσία και πολλές άλλες. Εκτός από τα κλασσικά καταστήματα παιχνιδιών διατίθεται παγκοσμίως και από μεγάλα βιβλιοπωλεία όπως από την μεγάλη αμερικάνικη αλυσίδα «Barnes & Noble»

Παγκόσμια πρωταθλήματα και τουρνουά με βραβεία και τρόπαια από το Gen42 διοργανώνονται στο Boardspace.net με το HIVE να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο πλήθος παικτών και ενδιαφέρον δημιουργώντας ταυτόχρονα μια γενιά πρωταθλητών που έχουν ανεβάσει το HIVE σε υψηλότερα επίπεδα.