Η Σαντορίνη το ομορφότερο νησί του κόσμου, σύμφωνα με το BBC

Άσπρα σπίτια που γέρνουν προς τη θάλασσα, γκρεμός, που σου κόβει την ανάσα και μια θάλασσα που όμοια της δεν έχεις δει πουθενά στον κόσμο. Οι αυτόπτες… μάρτυρες το γνωρίζουν και αυτή η παραδοχή δεν χωρά καμία αμφισβήτηση. Μιλάμε για τη Σαντορίνη, ένα λευκό μαργαριτάρι μέσα στο βαθύ μπλε του Αιγαίου, την οποία το BBC κατέταξε πάνω από το Μπαλί, το Κέιπ Μπρίτον και τα νησιά Μπορακάι. «Στη Σαντορίνη αισθάνεσαι όπως σε κανένα άλλο σημείο της γης. Στο σημείο αυτό, τα πάντα είναι πιο φωτεινά: Τα άσπρα σπίτια με τις καμάρες τους, η θάλασσα και τα ηλιοβασιλέματα στην καλντέρα», αναφέρει το BBC στην ιστοσελίδα του στην ενότητα ταξιδιών, κατατάσσοντας το φημισμένο κυκλαδίτικό νησί, πρώτο στον κατάλογο των πέντε ομορφότερων νησιών στον κόσμο.

«Ακόμα και ο πιο απαιτητικός ταξιδιώτης μένει έκπληκτος από το σουρεαλιστικό τοπίο και τα δραματικά ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης» σημειώνει το BBC.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σαντορίνη στη διάρκεια των τελευταίων ετών έχει αποσπάσει δεκάδες διεθνείς διακρίσεις από διεθνή περιοδικά του τουριστικού χώρου αλλά και άλλους τουριστικούς οργανισμούς και μέσα ενημέρωσης που την συγκαταλέγουν σταθερά μεταξύ των κορυφαίων ταξιδιωτικών προορισμών στον κόσμο.

Οι διακρίσεις αυτές έχουν ενισχύσει ακόμη περισσότερο το τουριστικό ρεύμα προς την Σαντορίνη από κάθε γωνιά του πλανήτη και έχουν επιμηκύνει σημαντικά την τουριστική περίοδο.

Σημειώνεται ότι τα πρώτα κρουαζιερόπλοια φθάνουν στο νησί στα τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου και συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου.