Η Υπουργός Παιδείας Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου δίνει κουράγιο στους μαθητές

Κατά την πρώτη μέρα διεξαγωγής των Πανελληνίων εξετάσεων η Υπουργός μιλώντας στους υποψηφίους τόνισε:
«Θα πάτε καλά, όλα είναι έτοιμα. Μην ανησυχείτε, μην πανικοβάλλεστε. Είναι μερικές ημέρες όπου θα επιστρατεύσετε τις δυνάμεις σας αλλά έτσι θα τα πάτε καλά. Βέβαια, η ζωή δεν τελειώνει με τις εξετάσεις. Αυτό το λέμε και το ξαναλέμε και μπορεί τώρα αυτή η ρήση να μη σας λέει τίποτα, όμως έτσι είναι. Προσπαθήστε να μιλήσετε με τον εαυτό σας για να πάτε ψηλά. Ξέρω ότι τα περισσότερα λόγια είναι περιττά αυτή τη στιγμή. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία και κουράγιο σε σας και στις οικογένειές σας.

Κατά την έξοδό της από το Εξεταστικό Κέντρο των Αγίων Αναργύρων η Υπουργός δήλωσε:
«Ήλθα στο Εξεταστικό Κέντρο των Αγ. Αναργύρων όπου διαγωνίζονται περίπου 230 παιδιά. Διαπίστωσα ότι όλα και όλοι ήταν στη θέση τους. Εκπαιδευτικοί, επιτηρητές, τεχνικό προσωπικό. Πήγα στο δωμάτιο όπου βρίσκεται το computer απ’ όπου θα έλθουν σε λίγο τα θέματα. Γίνονται συνεχείς δοκιμές και τα πάντα είναι εντάξει. Μπήκα στην αίθουσα, αισθάνθηκα μαθήτρια, είπα στα παιδιά ότι η σημερινή μέρα είναι σημαντική γι’ αυτά, οι εξετάσεις, όμως, δεν είναι ολόκληρη η ζωή.

Έχω πει και χθες ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο διότι οι πανελλαδικές είναι μια ολόκληρη επιχείρηση που επιστρατεύει όχι μόνο τους εξεταζομένους και τις οικογένειές τους αλλά και ένα μεγάλο μηχανισμό. Αυτός ο μηχανισμός λειτουργεί και εύχομαι ως το τέλος να πάνε όλα καλά.
Το νέο πρόγραμμα σε δύο μέρες θα ανακοινωθεί. Η προσπάθεια που καταβλήθηκε ήταν μεγάλη έτσι ώστε όλα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο γιατί φέτος εκτός από τις εκλογές ήταν και η ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών που άλλαξε τα δεδομένα. Φέτος, οι εξετάσεις ξεκίνησαν μία ή δύο εβδομάδες αργότερα έναντι των προηγουμένων ετών. Παρ’ όλα αυτά, το πρόγραμμα είναι τέτοιο που δεν θα προκαλέσει αναστάτωση στα παιδιά και θα μπορέσουν εγκαίρως να ετοιμάσουν τα μηχανογραφικά τους.