Θερινά μαθήματα του Χάρβαρντ στην Ελλάδα

Η πανέμορφη πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας δεν σταματά να εξελίσσεται μορφωτικά. Πριν από τρία χρόνια, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (ΚΕΣ) του Χάρβαρντ εγκαινίασε το παράρτημά του στο όμορφο νεοκλασικό Μέγαρο Ιατρού στο Ναύπλιο. Έκτοτε, συνεχίζει να αναπτύσσει νέες δράσεις και προγράμματα, αποτελώντας μέρος της ακαδημαϊκής και πολιτιστικής κοινότητας του Ναυπλίου και των γύρω περιοχών, καθώς και σημείο αναφοράς για ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Θερινά μαθήματα του Χάρβαρντ στην Ελλάδα
Και τα δύο προγράμματα, τα οποία απευθύνονται τόσο σε Αμερικανούς όσο και σε Έλληνες φοιτητές, λειτουργούν χρόνια τώρα, πολύ πριν από την εγκατάσταση του Κέντρου στο Ναύπλιο. Σήμερα, σχεδιάζονται και οργανώνονται με γνώμονα την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς φορείς: το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, το Παράρτημα Εθνικής Πινακοθήκης, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Συγκρότημα Φουγάρο, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», αναμένεται, πάντα σε συνεννόηση και συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, η οργάνωση ενός καλοκαιρινού προγράμματος για μαθητές λυκείου της περιοχής, το οποίο θα έχει το χαρακτήρα προπαρασκευής για το πανεπιστήμιο, αλλά και γνωριμίας με το ελληνικό κι αμερικανικό σύστημα εκπαίδευσης (καθώς κι ευκαιριών στο τελευταίο).