Νέα έρευνα: Τα παιδιά… κατεβάζουν την πίεση των γονιών

Μπορεί κάθε φορά που νευριάζετε με τις φωνές ή τις αταξίες των παιδιών σας να νομίζετε ότι η πίεσή σας έχει χτυπήσει κόκκινο, αλλά μάλλον απατάσθε. Σύμφωνα με νεότερη έρευνα του Πανεπιστημίου του «Brigham Young», τα παιδιά αποτελούν μία από τις ισχυρότερες «αντιυπερτασικές αγωγές»! Οι ειδικοί για μήνες παρακολούθησαν δεκάδες άτομα, όλοι γονείς με παιδιά –να σημειώσουμε εδώ ότι στην παρούσα έρευνα τους επιστήμονες δεν τους ενδιέφερε ο αριθμός των παιδιών- για να βγάλουν το συμπέρασμα ότι η ικανοποίηση που προσφέρει η ανατροφή ενός παιδιού μπορεί να επηρεάσει την αρτηριακή πίεση, τόσο όσο και η άσκηση ή η μείωση κατανάλωσης αλατιού!
Οι επιστήμονες μάλιστα στην έκθεση που συνέτεξαν ανέφεραν ότι η θεραπευτική δράση των παιδιών είναι μεγαλύτερη προς τις μητέρες. Ο λόγος είναι μάλλον απλός να τον σκεφτεί κανείς: «Η πληρότητα και η αίσθηση σκοπού που προσφέρει το μεγάλωμα ενός παιδιού συνδέεται σε γενικές γραμμές με την καλύτερη υγεία των ανθρώπων που έχουν παιδιά», επισημαίνει η ψυχολόγος και επικεφαλής της έρευνας, Julianne Holt-Lunstad.

Στο επιστημονικό περιοδικό «Annals of Behavioural Medicine» αναφέρεται ότι οι ερευνητές μετά από παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης 200 ενηλίκων με τη βοήθεια φορητών συσκευών – και αφού έλαβαν υπόψη άλλους παράγοντες όπως η ηλικία, το βάρος και το κάπνισμα- κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι ήταν γονείς παρουσίαζαν περίπου 4,5 βαθμούς χαμηλότερη συστολική πίεση και περίπου 3 βαθμούς μικρότερη διαστολική πίεση…