Ξεναγηθείτε εικονικά στην Ακρόπολη και τον Παρθενώνα!

Η εικονική περιήγηση της Ακρόπολης είναι ένας διαδραστικός δικτυακός τόπος που επιτρέπει να διερευνηθούν διάφορες πτυχές του ιστορικού τόπου της Ακρόπολης. Αποτελείται από υψηλής ευκρίνειας εικόνες gigapixel και πανοράματα από τα τέσσερα κυριότερα μνημεία – τον Παρθενώνα, τα Προπύλαια, το Ερέχθειο και το ναό της Αθηνάς Νίκης- καθώς και μια λεπτομερή φωτογραφική απεικόνιση των εσωτερικών και εξωτερικών τειχών γύρω από το λόφο. Όλες οι φωτογραφίες συνοδεύονται από ιστορικές πληροφορίες και ένα περιγραφικό χάρτη.

Απολαύστε μαζί με τα παιδιά σας, μια μεγαλοπρεπή δικτυακή βόλτα στα Προπύλαια του αρχιτέκτονα Μνησικλή (437-432 π.Χ.), στο ναό της Αθηνάς Νίκης, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Καλλικράτη, στο Ερέχθειο κτισμένο μεταξύ των ετών 421 και 406 π.Χ. και βέβαια στον Παρθενώνα, τον λαμπρότερο ναό που αφιέρωσαν οι Αθηναίοι στην πολεμική προστάτιδα θεά της πόλης Αθηνά (447-432 π.Χ.), έργο που αποδίδεται στους αρχιτέκτονες Ικτίνο, Καλλικράτη και τον γλύπτη Φειδία.

Στην εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με οποιονδήποτε υπολογιστή στη διεύθυνση http://acropolis-virtualtour.gr προβάλλονται για πρώτη φορά υπερυψηλής ανάλυσης πανοραμικές φωτογραφίες της Ακρόπολης, του Παρθενώνα, των Προπυλαίων και των άλλων μνημείων κανοντας χρήσης τεχνολογιών αιχμής. Ο χρήστης της πρωτότυπης αυτης εφαρμογής έχει τη δυνατότητα να περιηγείται στην Ακρόπολη, να διαβάζει πληροφορίες για κάθε μνημείο επιλέγοντας μεταξύ δύων γλωσσών – ελληνικά και αγγλικά- ενώ παράλληλα του δίνεται η ευκαιρία να εστιάσει το ζουμ τόσο κοντά ούτως ώστε να μπορεί να δει και τις πιο μικρές λεπτομέρειες των μαρμάρων της Ζωφόρου. Επιπλέον, παρέχεται η επιλογή διαφορετικής προβολής των μνημείων (νύχτα, μέρα, πανόραμα, κλπ) ούτως ώστε ο επισκέπτης να έχει πλήρη άποψη των μνημείων σε όποια διάσταση και συνθήκη επιθυμεί.

Το αξιέπαινο αυτό εγχείρημα που συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του πολιτιστικού τουρισμού που αποτελεί αναπόφευκτα την βαριά βιομηχανία της χώρας μας είναι μια πρωτοβουλία της Υπηρεσίας Συντήρησης των Μνημείων της Ακρόπολης.

Πάρτε μια μικρή γεύση και μετά χρησιμοποιήστε οι ίδιοι την εφαρμογή κάνοντας κλικ εδώ.