Ξενοδοχεία για παιδιά

Διακοπές μαζί με τα παιδιά κάπου στην Κεντρική Ευρώπη. Πώς σας φαίνεται; Με τη μόνη διαφορά ότι το ξενοδοχείο που θα μείνετε θα είναι αφιερωμένο στις δικές τους επιθυμίες.

Τα ξενοδοχεία για παιδιά (kinder hotels) δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στο εξωτερικό. Και για να το περιορίσουμε κάπως το θέμα, όχι μακριά από τη χώρα μας, στην Κεντρική Ευρώπη, είναι θεσμός θα λέγαμε. Λοιπόν, οι καιροί άλλαξαν και τα παιδιά μπορούν αφενός να αρχίσουν να διεκδικούν τις διακοπές που τους ταιριάζουν αφετέρου, τι θα σας πείραζε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους; Οι δυνατότητες που σας προσφέρονται είναι πολλές. Τα καταλύματα παραμυθένια και το προσωπικό απλά έχει θέσει στόχο του την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλοξενούμενών του, που δεν είναι άλλοι από παιδιά ηλικίας… μπουσουλήματος έως και 12. Α, ναι, ξεχάσαμε να σας πούμε ότι οι γονείς… επιτρέπονται, εάν θέλουν να μοιραστούν με τα παιδιά τους εξαιρετικές εμπειρίες, διασκέδαση, αναψυχή και προγράμματα που καλύπτουν κάθε όρεξη.

Στα βουνά της Χάιντι

Εάν μπείτε στο site www.kinderhotels.com, μάλλον θα πάθετε ό,τι και εμείς. Θα θέλετε να τα μαζεύετε και να φεύγετε. Γιατί όχι άλλωστε; Στα Kinderhotels μπορείτε να ανακαλύψετε μια μεγάλη γκάμα καταλυμάτων που αφορούν κάθε βαλάντιο και δραστηριότητες ανάλογες με τις προτιμήσεις σας. Μην ξεχνάτε βέβαια, ότι τα πάντα κινούνται γύρω από τα παιδιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εσείς δεν θα έχετε άνετες και ξεκούραστες διακοπές. Απλώς, μην περιμένετε θέρετρα με πολυκοσμία, μεγάλα καταστήματα και βόλτες σε μουσεία και άλλα τουριστικά αξιοθέατα. Τα kinderhotels βρίσκονται συνήθως σε κάποιο πανέμορφο αυστριακό βουνό, σε κοιλάδες στη Γερμανία, το Βέλγιο ή την Ελβετία και το ζητούμενο είναι οι πολλαπλές δραστηριότητες στη φύση, που θα συναρπάσουν τα παιδιά. Παρ’ όλα αυτά, και επειδή χωρίζονται σε κατηγορίες, εσείς μπορείτε να επιλέξετε. Και δεν εννοούμε μόνο τις δραστηριότητες, αλλά και άλλες παροχές. Έτσι, για παράδειγμα, υπάρχουν τα kinderhotels που αναπτύσσουν τις δεξιότητες των παιδιών με τη βοήθεια της μυθοπλασίας. Πιο απλά, ο κόσμος των παραμυθιών ζωντανεύει μέσα από τη δράση των ίδιων των παιδιών και κάτω από την καθοδήγηση των εκπαιδευτών. Η Χάιντι, η κακιά μάγισσα με το σκουπόξυλο, η Χιονάτη, τα ζώα του δάσους γίνονται μέλη της παρέας τους μέσα από τα σκετς και το βιωματικό παιχνίδι, που εκτυλίσσονται ακόμη και σε φυσικό περιβάλλον (σκεφτείτε κάτι σαν να ζωντανεύει η Χάιντι το καρτούν, το σπίτι στο βουνό, τα κοπάδια με τα πρόβατα κ.λπ.).

Κι άλλες αθλοπαιδειές

Υπάρχουν όμως και τα ξενοδοχεία που δίνουν βαρύτητα στις αθλοπαιδιές, από το κολύμπι στην πισίνα του ξενοδοχείου μέχρι βαρκάδα στη λίμνη, ορειβασία, αναρρίχηση σε (μικρά) βράχια, διαμονή σε καλύβες… Ινδιάνων, άρμεγμα προβάτων, ποδηλασία στο δάσος και άλλα τέτοια πιο… αθλητικά. Και ακόμη, μπορείτε να διαλέξετε διαμονή σε περιβάλλον που θυμίζει τη ζωή στη σαβάνα με τα καγκουρό και τα λάμα να γίνονται οι σκιά σας ή ξενοδοχείο που προσφέρει spa treatments για παιδιά (γιατί όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι και τα παιδιά έχουν ανάγκη από φροντίδα και relax). Μετά από όλα αυτά τα συναρπαστικά, τι λέτε, δεν θα το σκεφτείτε πιο σοβαρά;