Πόσο καθαρό είναι το κινητό σου;

Το κινητό τηλέφωνο έχει γίνει προέκταση του χεριού σου και δεν μπορείς να το αποχωριστείς ούτε στιγμή. Είσαι σίγουρος ότι δεν κουβάλας πάνω σου μια εστία μικροβίων που καραδοκούν να σε βλάψουν;

Σύμφωνα με βρετανική μελέτη, ένα κινητό τηλέφωνο έχει 18 φορές περισσότερα μικρόβια απ’ όσα έχει τη λεκάνη της τουαλέτας. Ερευνητές της οργάνωσης προστασίας καταναλωτών «Which?» ανέλυσαν δείγμα από 30 κινητά τηλέφωνα και ανακάλυψαν ότι περίπου ένα στα τέσσερα ήταν τόσο βρόμικο, ώστε είχε δεκαπλάσια ποσότητα ολικών βακτηρίων (TVC) σε σχέση με τον αποδεκτό όριο. Το ένα από αυτά μάλιστα είχε μέχρι και κολοβακτηρίδια κοπράνων τα οποία εάν προσβάλλουν ανθρώπινο οργανισμό μπορούν να προκαλέσουν σημαντική στομαχική διαταραχή. Παρόλο που δεν είναι επιβλαβή τα εν λόγω βακτήρια, η υψηλή συγκέντρωση τους μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για σοβαρότερα μικρόβια που ενδεχομένως πλήξουν στον ανθρώπινο οργανισμό.

Πώς θα καθαρίσω το κινητό μου τηλέφωνο;

Για να καθαρίσεις το κινητό σου εξωτερικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πανάκι που θα έχεις βρέξει ελάχιστα. Αν το κινητό σου έχει πληκτρολόγιο ή joystick / πολυπλήκτρο αρκεί μία μπατονέτα «ποτισμένη» με λίγο οινόπνευμα/ ένα υγρό χαρτομάντηλο για να καθαρίσεις τα σημεία αυτά. Βγάζοντας το πίσω καπάκι του κινητού και τη μπαταρία του μπορείς να το φυσήξεις λίγο για να φύγει η τυχόν σκόνη που έχει συγκεντρωθεί.