Ραδιενεργά νανοσωματίδια κατά καρκίνου του προστάτη

Ραδιενεργά νανοσωματίδια από χρυσό και χημικές ουσίες που περιέχονται στο τσάι, μπορούν να συρρικνώσουν έως 80% τους όγκους του καρκίνου του προστάτη σε πειραματόζωα, αποτελώντας έτσι μία εν δυνάμει εναλλακτική θεραπεία με λιγότερες παρενέργειες για τους ανθρώπους σε σχέση με την παραδοσιακή χημειοθεραπεία, η οποία έχει τοξικές επιπτώσεις στον οργανισμό, καθώς πλήττει παράλληλα και υγιή ζωτικά όργανα.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Μισούρι, με επικεφαλής τους καθηγητές Κατές Κάτι και Κάθι Κάτλερ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), ανακοίνωσαν ότι βρήκαν ένα πιο αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο να επιτίθενται στους όγκους, αξιοποιώντας νανοσωματίδια χρυσού και ουσίες που παίρνουν από τα φύλλα του τσαγιού.

Η νέα θεραπεία απαιτεί χιλιάδες φορές μικρότερες δόσεις από την χημειοθεραπεία και δεν κάνει ζημιά σε άλλα όργανα και κύτταρα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, μία συγκεκριμένη ουσία του τσαγιού έλκεται από τα καρκινικά κύτταρα του προστάτη. Όταν αυτή η ουσία συνδυαστεί με ραδιενεργά νανοσωματίδια χρυσού, τότε αυτά κατευθύνονται αμέσως στα σημεία των όγκων και τους καταστρέφουν πολύ αποτελεσματικά.