10 παιδικά βιβλία μοναδικά στο είδος τους που πρέπει να διαβάσει κάθε παιδί | Infokids.gr
 • 10 παιδικά βιβλία μοναδικά στο είδος τους που πρέπει να διαβάσει κάθε παιδί

  Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 10 πρωτότυπα παιδικά βιβλία μοναδικά στο είδος τους που έχουν κερδίσει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των λιλιπούτειων βιβλιόφιλων αλλά και των γονιών τους καθώς προάγουν μια νέα, εντελώς διαφορετική εκπαιδευτική αντίληψη της ανάγνωσης.

  Πρόκειται για βιβλία που κατά κύριο λόγο εκδίδονται από εναλλακτικούς εκδοτικούς οίκους που δεν είναι τόσο γνωστοί στον χώρο του παιδικού βιβλίου και εσχάτως έχουν κάνει δυναμική εμφάνιση στα βιβλιοπωλεία της χώρας.

  Βιβλία γνώσεων αλλά και παραμύθια που ξεχωρίζουν για την προσεγμένη αισθητική, την ανατρεπτική εικονογράφηση, την πρωτότυπη θεματολογία και γενικότερα την παρουσίαση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και αξίζει να χαρίσετε στα παιδιά σας αν θέλετε από μικρά να γίνουν φίλοι του μαγικού κόσμου των βιβλίων.

  Χρονολόγιο – Ένα ταξίδι στην Ιστορία

  Ανακαλύψτε την παγκόσμια ιστορία από τη Μεγάλη Έκρηξη μέχρι τις μέρες μας μέσα από ένα εικονογραφημένο ταξίδι:

  – από τους δεινόσαυρους μέχρι τους Βίκινγκ,
  – από τους Αιγυπτίους μέχρι τους Ρωμαίους,
  – από τους ιππότες μέχρι τους θαλασσοπόρους.

  Ένα βιβλίο πλούσιο σε συγκλονιστικά γεγονότα για:
  – τους μεγάλους στρατηλάτες και καλλιτέχνες,
  – τους Έλληνες φιλοσόφους,
  – την πρώτη γραφή,
  – τις αρχαίες κινεζικές δυναστείες,
  – την Άγρια Δύση,
  – τους Παγκόσμιους πολέμους,
  – τους χίπις, και τόσα άλλα.

  Με υπέροχες εικόνες για μικρούς και μεγάλους.

  Θα το βρείτε εδώ

  Συγγραφείς: Goes Peter,Vanden Heede Sylvia

  Εκδόσεις: Πατάκη

  Για παιδιά 6+

  Να ένα ποίημα που γιατρεύει τα ψάρια

  Ο Άρθουρ αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα: Το ψάρι του, ο Λίον κινδυνεύει από βέβαιο θάνατο από… βαρεμάρα! Πρέπει, λοιπόν, να μάθει οπωσδήποτε τι είναι ποίημα, ώστε να μπορέσει να του σώσει τη ζωή. Αυτή, τουλάχιστον, τη συμβουλή έδωσε η μητέρα του, όταν τη ρώτησε πώς μπορεί να το σώσει. Όμως, ο Άρθουρ δεν ξέρει τι είναι ποίημα! Έτσι, αρχίζει να αναζητά τη σωστή απάντηση: Ρωτά τον ποδηλατά, τη φουρνάρισσα, τον γείτονα, τη γιαγιά και τον παππού και όλοι συμβάλλουν στη σωτηρία του Λίον.

  Ένα υπέροχο εικονογραφημένο βιβλίο για τη δύναμη των λέξεων και το πώς η ποίηση μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή!

  Συγγραφέας: Jean – Pierre Simeon
  Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη
  Ηλικίες: 5+

  Θα το βρείτε εδώ.

  Γιαγιόι Κουσάμα: Από εδώ μέχρι το άπειρο

  Η Γιαγιόι Κουσάμα, καθώς μεγάλωνε στην Ιαπωνία, ονειρευόταν να γίνει καλλιτέχνις. Στους κήπους που απλώνονταν στα φυτώρια των γονιών της της άρεσε να σχεδιάζει λουλούδια,φυτά και πέτρες, φτιάχνοντας με τη φαντασία της έναν κόσμο που αποτελούνταν από συμπλέγματα, σχηματισμούς και σειρές από βούλες. Διαρκώς φανταζόταν ότι ο κόσμος γύρω της είναι φτιαγμένος από βούλες, οι οποίες μάλιστα δημιουργούσαν πολύμορφους συνδυασμούς και περίπλοκα σχήματα.

  Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της γύρω από την παραδοσιακή ζωγραφική της Ιαπωνίας, εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη. Εκεί απέκτησε σύντομα μεγάλη φήμη για τους πίνακές της με τα πουά μοτίβα από βούλες και τις μεγάλες ανάλαφρες κατασκευές της που αποτελούνταν από παραγεμισμένα κυλινδρικά σχήματα, αλλά και για τα μεγάλα μαλακά γλυπτά της – κατασκευές από παραγεμισμένο ύφασμα, με τις οποίεςκάλυπτε καρέκλες, καναπέδες και βάρκες.

  Η Κουσάμα εξέθεσε τη δουλειά της σε όλο τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία. Όλοι ήθελαννα θαυμάσουν τα περίφημα δωμάτιά της με τους πολλαπλούς καθρέφτες που δημιουργούσε, μέσα στα οποία πολλαπλασιάζονταν αντανακλάσεις από χρωματιστά φώτα ως το άπειρο, όπου πολύχρωμα φώτα στέλνουν αδιάκοπα τις αντανακλάσεις τους. Πλήθος κόσμου συρρέει και στα δωμάτιά της που είναι στην αρχή λευκά και σταδιακά καλύπτονται με βούλες, όλο και περισσότερες βούλες. «Η γη μας δεν είναι παρά μια βούλα ανάμεσα σε εκατομμύρια αστέρια στο σύμπαν», έλεγε η Κουσάμα. «Τα πουά είναι ένας δρόμος για το άπειρο».

  Το βιβλίο αυτό αφηγείται μέσα από λόγια και εικόνες την ιστορία μιας καλλιτέχνιδας που κάλυψε τον κόσμο με βούλες, από εδώ ως το άπειρο.

  Θα το βρείτε εδώ

  Συγγραφέας: Σάρα Σουζούκι

  Εκδόσεις: Μέλισσα

  Για παιδιά 8+

  Imagine

  Εμπνεόμενο από τους στίχους του θρυλικού τραγουδιού του Τζον Λένον, και με τη συνεργασία της Διεθνούς Αμνηστίας, αυτό το βιβλίο τολμάει να οραματιστεί έναν ειρηνικό κόσμο.

  Θα το βρείτε εδώ

  Συγγραφέας: Τζον Λένον

  Εκδόσεις: Μίνωας

  Για παιδιά 5+

  Μικροί Αρχαιολόγοι

  Η ανασκαφή είναι μια διαδικασία που μας βοηθά να «διαβάσουμε» μια ιστορία. Κάνουμε ανασκαφή για να βρούμε στοιχεία. Τα στοιχεία είναι σαν τις λέξεις, που αν τις βάλουμε στην κατάλληλη σειρά, μας διηγούνται μια ιστορία. Εκτός από αρχαίες ιστορίες, η ανασκαφή μπορεί να μας πει και μια ιστορία της εποχής μας. Δεν έχεις παρά να βρεις το κατάλληλο μέρος και τα κατάλληλα εργαλεία και μπορείς κι εσύ να ανακαλύψεις μια ξεχασμένη ιστορία! Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και θα γίνεις… αληθινός αρχαιολόγος.

  Θα το βρείτε εδώ

  Συγγραφέας: Κούλα Μπορμπουδάκη

  Εκδόσεις: Κυριακίδης

  Για παιδιά 9+

  Θα μου χάριζες τα μαλλιά σου;

  Μια ιστορία για τη διαφορετικότητα και για το πόσο αμήχανα μορεί να μας κάνει να νιώσουμε ένα χαρακτηριστικό πάνω μας που μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Για κάποιους μπορεί να είναι τα πυκνα φουντωτα μαλλιά και για κάποιους άλλους το να μην έχουν καθόλου μαλλιά. Πώς το διαχειρίχεται η ηρωίδα της ιστορίας; Τι συμβαίνει όταν η Ελένη συναντά τυχαία τη Στεφανία; Με τη διαφορετικότητά του να τις ενώνει, έρχονται πιο κοντά…και μήπως τελικά συμπληρώνουν η μία την άλλη;

  Θα το βρείτε εδώ

  Συγγραφέας: Ελένη Πολυματίδου

  Εκδόσεις: Γράφημα

  Για παιδιά 5+

  Όλοι μπορούν να ζωγραφίσουν

  Κάνε λίγο χώρο στο τραπέζι της κουζίνας και άσε τη φαντασία σου ελεύθερη! Το εντυπωσιακό αυτό βιβλίο δραστηριοτήτων με την υπέροχη εικονογράφηση των διακεκριμένων ούγγρων ζωγράφων Σόφι Μπαραμπάς και Σούζα Μόιζερ προσκαλεί, ενθαρρύνει και προκαλεί τα παιδιά να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και να χρησιμοποιήσουν στο έπακρο τη φαντασία τους. Όπως λένε και οι ίδιες οι δημιουργοί, το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά που αγαπούν τη ζωγραφική και σε παιδιά που ακόμη δεν έχουν ανακαλύψει το παιχνίδι με τα χρώματα.

  Θα το βρείτε εδώ

  Συγγραφείς: Zsofi Barabas – Zsuzsa Moiser

  Εκδόσεις: Χαραμάδα

  Για παιδιά 5+

  Πώς τον λένε τον θεό σου;

  Πού χρησιμεύει η θρησκεία; Ποιος την εφεύρε; Τι είναι η αίρεση; Οι ιεροί πόλεμοι είναι καλοί πόλεμοι; Ποιος επινόησε το σύμπαν; Πόσο χρονών είναι ο Θεός; Τι είναι αμαρτία; Ένα βιβλίο που απαντάει με ευθύτητα και ειλικρίνεια σε κάθε ερώτηση σχετικά με όλες τις θρησκείες του κόσμου.

  Θα το βρείτε εδώ

  Συγγραφείς: Jan von Holleben , Jane Baer-Krause

  Εκδόσεις: Μεταίχμιο

  Για παιδιά 8+

  Το βιβλίο χωρίς εικόνες

  ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτό το βιβλίο φαίνεται σοβαρό αλλά στην πραγματικότητα είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΕΛΟΙΟ!

  Ένα βιβλίο χωρίς εικόνες;
  Δεν ακούγεται και τόσο διασκεδαστικό!

  Άλλωστε αν ένα βιβλίο δεν έχει καθόλου εικόνες, το μόνο που μπορείς να κοιτάζεις είναι οι λέξεις πάνω στο χαρτί.

  Λέξεις που μπορεί να σε βάζουν να κάνεις αστείους ήχους…
  γελοίες φωνές…
  Έι! Μα τι είδους βιβλίο είναι αυτό τέλος πάντων;

  Αφοπλιστικά απλό και ταυτόχρονα ευφυές και πρωτότυπο, Το Βιβλίο Χωρίς Εικόνες προκαλεί το γέλιο κάθε φορά που το ανοίγεις, δημιουργώντας μια ζεστή και διασκεδαστική εμπειρία για να τη μοιραστείς και αποκαλύπτοντας στους μικρούς αναγνώστες κάτι πολύ σημαντικό: πώς η γραπτή λέξη μπορεί να είναι από μόνη της μια ατέλειωτη πηγή σκανταλιάς και ευχαρίστησης!

  Θα το βρείτε εδώ

  Συγγραφέας: B. J. Novak

  Εκδόσεις: Διόπτρα

  Για παιδιά 5+

  Το βιβλίο αυτό πιστεύει ότι είσαι επιστήμονας

  Μόλις αρχίσεις να παρατηρείς, θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν μοτίβα και λεπτομέρειες που δεν τα είχες προσέξει ως τώρα. Θα αρχίσεις να αναρωτιέσαι γιατί τα πράγματα είναι έτσι όπως είναι και να βρίσκεις πιθανές απαντήσεις. Μπορείς να βρεις τρόπους να ελέγξεις τις ιδέες σου και τότε – Ναι! θα είσαι επιστήμονας! Οι δραστηριότητες του βιβλίου είναι εμπνευσμένες από το Wonder Lab του Science Museum του Λονδίνου.

  Θα το βρείτε εδώ

  Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο

  Για παιδιά 7+

 • Επικοινωνήστε μαζί μας:
  Μύλων 75 104 41 Αθήνα
  210 5121893 | 6981 090029

  τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

  news@infokids.gr

  για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου