10+2 λάθη που κάνουμε στην κουζίνα και αλλοιώνουν τη γεύση του φαγητού

Όταν αποφασίζετε να καθαρίσετε την κουζίνα σας, ίσως δεν σκέφτεστε με ποιο τρόπο αυτό θα επηρεάσει το φαγητό σας. Καλά ακούσατε! Υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνετε στο καθάρισμα και μπορούν να επηρεάσουν τη γεύση και τη μυρωδιά του φαγητού!

Η σκληρή δουλειά, λοιπόν, μπορεί να καταστρέψει το αυριανό γεύμα σας. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αποφύγετε αυτά τα λάθη, αν γνωρίζετε ποια είναι φυσικά!

Ψήνετε σε βρώμικη ψησταριά: Αν δεν έχετε καθαρίσει τη σχάρα από την τελευταία φορά που ψήσατε, τότε το φρέσκο φαγητό σας θα έχει αλλοιωμένη γεύση. Καθαρίστε τη με απορρυπαντικό πιάτων και ένα σφουγγαράκι και αν είναι πολύ βρώμικη, χρησιμοποιήστε σόδα και λίγο οξυζενέ και τρίψτε την με σύρμα.

Βάζετε το αντικολλητικό τηγάνι στο πλυντήριο πιάτων: Μπορείτε να το καθαρίσετε με ένα σφουγγαράκι και σαπούνι, αλλά το πλυντήριο καταστρέφει την αντικολλητική επίστρωση με αποτέλεσμα το φαγητό σας να μη μαγειρεύεται ομοιόμορφα.

Χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό πλυντηρίου με έντονο άρωμα: Αν το απορρυπαντικό πλυντηρίου σας έχει πολύ ισχυρό άρωμα, υπάρχει περίπτωση να μεταφερθεί και στο φαγητό σας!

Δεν καθαρίζετε τους μικρούς λεκέδες στο φούρνο: Δυστυχώς, αυτοί οι λεκέδες δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι την επόμενη μέρα για να καθαριστούν. Αν τους αφήσετε στον φούρνο σας, θα βγάλουν μυρωδιές που είναι πολύ πιθανό να περάσουν στο φρέσκο φαγητό σας.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.