«13 Ρολόγια»: Παρακολουθήστε online την παιδική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων

Mε την παιδική θεατρική παράσταση «13 Ρολόγια» συνεχίζονται από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων οι διαδικτυακές προβολές του, οι οποίες προβάλλονται στο κανάλι που έχει δημιουργηθεί στο YouTube.

Η παιδική παράσταση των Γιάννη Αναστασάκη και Μαρίας Τσιμά είχe παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία από τη Νεανική – Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, στο θέατρο «Καμπέρειο».

H υπόθεση της παράστασης

Τα δεκατρία ρολόγια δεν είναι παραμύθι, όπως δεν είναι ιστορία με φαντάσματα. Αλλά έχεις την αίσθηση πως είναι γιατί διαδραματίζεται στον χώρο του παραμυθιού. Είναι μικρό – όχι πολύ μικρό, μόνον όσο πρέπει. […] Νομίζω ότι αν θέλετε να ξέρετε πώς να διηγείστε σωστά μιαν ιστορία, θα το μάθετε διαβάζοντας αυτό το βιβλίο. Κοιτάξτε: έχει έναν πρίγκιπα και μια πριγκίπισσα και τον πιο άθλιο δούκα που γράφτηκε ποτέ. Έχει έναν Ακουστή, έναν Ψιθυριστή (κι έναν Αφουγκραστή). Για μεγάλη μας χαρά, έχει μια Χάγκα που κλαίει πετράδια, και για μεγάλο τρόμο μας έχει ένα Τόνταλ. Και το καλύτερο, το πιο θαυμαστό, το πιο απίθανο απ’ όλα,έχει έναν Γκόλουξ, μ’ ένα απερίγραπτο καπέλο που προειδοποιεί τον ήρωά μας. «Τα μισά μέρη που έχω πάει δεν υπήρξαν ποτέ. Σκαρώνω πράγματα. Τα μισά πράγματα που λέω δεν μπορούν να βρεθούν. Όταν ήμουν νέος, διηγήθηκαν μια ιστορία για χαμένο θησαυρό κι οι άνθρωποι, από λεύγες μακριά, έσκαβαν στα δάση να τον βρουν. Έσκαβα κι εγώ».

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης
Σκηνικά-κοστούμια: Θανάσης Τζάτσος
Μουσική: Θύμιος Παπαδόπουλος
Φωτισμοί: Βαγγέλης Νέτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Σφαιρόπουλος
Βοηθός σκηνογράφου: Άννα Χαντζή
Διδασκαλία Τραγουδιών: Βαγγέλης Μπουλουχτσής.
Διανομή:
Δούκας: Μιχάλης Μπίζιος
Γκόλουξ: Σαμψών Φύτρος
Ξιγκού: Γαβριήλ Σφαιρόπουλος
Σαραλίντα: Ξανθή Γεωργίου
Αφηγήτρια 1 – Χάγκα – Κορίτσι Α – Φρουρός – Ερημοσπίτης: Μαρία Κατσουλίδη
Αφηγήτρια 2 – Μπίτα – Κορίτσι Β – Πολυτεχνίτης: Αθηνά Τσικνιά.

Δείτε online την παιδική παράσταση «13 Ρολόγια»