3 ολοκαίνουργια καλλιτεχνικά στέκια που αναβαθμίζουν την παιδική ψυχαγωγία

Η ψυχαγωγία των παιδιών είναι υψίστης σημασίας καθώς μέσα από την παρακολούθηση θεαμάτων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα παιδιά αποκτούν εμπειρίες και εικόνες, εισάγονται στο μαγικό κόσμο της Τέχνης και απολαμβάνουν δημιουργικές στιγμές.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 3 ολοκαίνουργια καλλιτεχνικά στέκια για τους λιλιπούτειους φίλους μας αλλά και τους γονείς τους που σίγουρα αξίζει να τα επισκεφθείτε με την πρώτη ευκαιρία που θέλετε να απολαύσετε οικογενειακώς μια έξοδο!

“Το Σπίτι του Καραγκιόζη” στο Μέγαρο Μουσικής

Πώς είναι το σπίτι του Καραγκιόζη; Έχει σαλόνι; Πώς είναι η κουζίνα του; Τί κρύβει στα μπαούλα του; Πού κοιμάται; Θα θέλατε να το εξερευνήσετε; Ο αγαπημένος σκιοπαίκτης των παιδιών Ηλίας Καρελλάς, έχει το κλειδί και μας καλωσορίζει στο σπίτι του Καραγκιόζη! Μέσα από μια πολυδιάστατη παράσταση-εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο σπίτι του Καραγκιόζη, θα ανακαλύψουμε μυστικά κρυμμένα στα βάθη των αιώνων μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, θα δούμε σπάνιες συλλεκτικές φιγούρες του θεάτρου σκιών από όλο τον κόσμο.  Στο τέλος όμως αυτής της υπέροχης διαδρομής θα συναντήσουμε μια μεγάλη έκπληξη!

Ο Ηλίας Καρελλάς στήνει το λευκό πανί του στην αυλή του σπιτιού του Καραγκιόζη και μαζί με όλους τους αγαπημένους ήρωες του θεάτρου σκιών, μας προσκαλεί να απολαύσουμε την παράσταση “Ο Καραγκιόζης μαέστρος”!  Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αναγνωρίζοντας την αξία και τον ρόλο της παράδοσης σήμερα, δημιουργεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα μόνιμο στέκι για το θέατρο σκιών.

-Οι θέσεις δεν είναι αριθμημένες

Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία
από 1 Νοεμβρίου έως 19 Απριλίου 2019

Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 7777104, 210 7777124

Παραστάσεις για το κοινό:

19, 26 Ιανουαρίου
2,9,16,23 Φεβρουαρίου
2,9,16,23,30 Μαρτίου
6,13,20 Απριλίου 201917:00

Γενική είσοδος: € 10

Το Σπίτι του Καραγκιόζη

Μέγαρο Μουσικής

Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη,

210 7282333

Το Άλσος του Διονύση Σαββόπουλου στο Πεδίον του Άρεως

Ο Διονύσης Σαββόπουλος μέσα στην καρδιά του Πεδίου του Άρεως δίνει ζωή στο “‘Άλσος” που έζησε στιγμές δόξας και επιτυχίας επί εποχής Γιώργου Οικονομίδη. Ο Νιόνιος του ελληνικού τραγουδιού πήρε το ρίσκο να αναγεννήσει αυτό το σπουδαίο καλλιτεχνικό στέκι και να δώσει ζωή σε ένα, από χρόνια, κλειστό κομμάτι του κέντρου της Αθήνας. Άνοιξε τις πύλες του μόλις πριν λίγες ημέρες (στις 22 Νοεμβρίου) με σκοπό να διασκεδάσει το κοινό όλων των ηλικιών με πρωτότυπες εκδηλώσεις και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλες τις προτιμήσεις.

Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις αλλά και ποικίλα άλλα προγράμματα ψυχαγωγικού περιεχομένου συγκροτούν το πρόγραμμα του Άλσους μέσα σε ένα χώρο σχεδόν κρυφό, ένα μυστικό για όσους αγαπούν το καλό τραγούδι και τη διαφορετική διασκέδαση. Το «Άλσος» λειτουργεί καθημερινά και ως καφενείο για περιπατητές και γείτονες. Τα μεσημέρια της Κυριακής στις 12 φιλοξενεί παραστάσεις Καραγκιόζη για μικρούς και μεγάλους, από τον Άθω Δανέλλη. Μετά τις παραστάσεις οι μικροί – αλλά και οι μεγάλοι! – φίλοι του Καραγκιόζη θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να μάθουν πολλά από τα μυστικά της μαγικής τέχνης του θεάτρου σκιών. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των παραστάσεων πατώντας εδώ

Άλσος

Ευελπίδων 4, Κυψέλη, Πεδίον του Άρεως

210 8227471 – 210 8831487

Οι Φιγούρες και Κούκλες μετακόμισαν στο Φάληρο

Οι Φιγούρες του Τάσου Κώνστα και οι Κούκλες της Αλεξίας Αλεξίου που ψυχαγώγουν μικρούς θεατές μέσα από το κουκλοθέατρο και το θέατρο σκιών  που φέτος γιορτάζουν τα 20 χρόνια συνεχούς καλλιτεχνικής πορείας μετακομισαν σε έναν νέο χώρο στο Παλαιό Φάληρο.

Μικροί και μεγάλοι που θα το επισκεφθείτε θα παρακολουθήσετε υπέροχες κουκλοθεατρικές παραστάσεις αλλά και παραστάσεις θεάτρου σκιών, θα συμμετάσχετε σε εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια για παιδιά, εργαστήρια και σεμινάρια εκπαιδευτικών.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων πατώντας εδώ

Φιγούρες & Κούκλες» / Νέος χώρος

Αχιλλέως 90,   Παλαιό Φάληρο  (Στάση Τραμ Αμφιθέας)

210 3227507 / 6937714733