4 δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις για να περάσετε ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο (19-20/1)

Το σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών κι εσείς αναζητάτε πρωτότυπους τρόπους για να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά σας;

Αν θέλετε, λοιπόν, να περάσετε χρόνο με το παιδί σας διασκεδάζοντας, αλλά και μαθαίνοντας του πράγματα, δεν έχετε παρά να ρίξετε μία ματιά στις προτάσεις του Infokids.gr για το Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Ιανουαρίου και να επιλέξετε αυτή που σας αρέσει!

“Επιχείρηση: Διαστημικά Αυγά” στη Βορέειο Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου (19/1)

To εργαστήριο Φυσικής “Διαστημικά αυγά” διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 11:00 και προσκαλεί τους μαθητές σε μια ευφάνταστη και άκρως διασκεδαστική δραστηριότητα βασισμένη στην διδακτέα ύλη της Φυσικής.

Η πρόκληση είναι να ρίξουν αυγά από μεγάλο ύψος χωρίς να σπάσουν! Τα παιδιά θα δουλέψουν σε ομάδες με σκοπό τον σχεδιασμό και την κατασκευή μίας διαστημοσυσκευής που να μπορεί να μεταφέρει τον “αυγοναύτη” στο έδαφος με ασφάλεια. Μέσα από πειραματικές επιδείξεις θα έρθουν σε επαφή με τη φυσική που κρύβεται πίσω από την ελεύθερη πτώση και τα αυγά. Έπειτα θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν τη διαστημοσυσκευή τους από καθημερινά υλικά. Θα τα καταφέρουν με την τελική δοκιμασία ή θα σπάσουν τα αυγά;

Για παιδιά 10+

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και πρέπει να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο 210 6147181.

Βορέειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου

Στέφανου Δραγούμη 30 και Mιλτιάδου

2106147181

«Πίκο και Λόλα: Η παράσταση»: Κουκλοθέατρο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας (19/1)

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας και οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους στην παράσταση κουκλοθεάτρου «Πίκο και Λόλα», βασισμένη στην ομότιτλη σειρά βιβλίων της Λίνας Σωτηροπούλου, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

Η υπόθεση της παράστασης:

Η Λόλα έχει παράξενες ιδέες. Τη μία θέλει να ταξιδέψει στο φεγγάρι, την άλλη αποφασίζει να γιορτάζει τα γενέθλιά της κάθε μέρα. Ο Πίκο συχνά νυστάζει και θέλει να πάει για ύπνο ή καμιά φορά είναι λιγάκι άρρωστος ή κάνει ετοιμασίες για την εκδρομή που θα πάει με τη Λόλα. Και κάπως έτσι μπλέκουν οι δυο τους σε απίθανες περιπέτειες…Διασκεδαστικές ιστορίες γραμμένες σε στιχάκια, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνεται ένας χρωματιστός, μαγικός κόσμος.

Για παιδιά 2+

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

Ανδρομάχης 86Α, Καλλιθέα

Αυτή την Κυριακή στην Τεχνόπολη, μαθαίνουμε για τον συναρπαστικό κόσμο της Ιστορίας της Τέχνης μέσα από δωρεάν δράσεις (20/1)

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου η Τεχνόπολη μεταμορφώνεται σε ένα διαδραστικό καλλιτεχνικό εργαστήρι και μας εισάγει στην Ιστορία της Τέχνης! Από τις 11.00 έως τις 14.00, οι λιλιπούτειοι φίλοι μας έρχονται σε επαφή με την ιστορία του παιδικού πορτραίτου, με την αφηρημένη ζωγραφική και τον εικαστικό αυτοσχεδιασμό, την τέχνη του κολλάζ και τις σωματικές δραστηριότητες του θεατρικού παιχνιδιού. Αυτή την Κυριακή, μαθαίνουμε για τον συναρπαστικά πολύχρωμο κόσμο της Ιστορίας της Τέχνης μέσα από δημιουργικές πρακτικές!

Ξεκινάμε τη μέρα μας από το Νέο Υδαταέριο και μαζί με την ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου παίρνουμε ψαλίδια, χαρτόνια και έντονα χρώματα και φτιάχνουμε μια φωτισμένη πόλη, ενώ την ίδια ώρα οι μικροί μας φίλοι αυτοσχεδιάζουν εικαστικά σε ένα θεατρικό παιχνίδι με την ομάδα Τέχνες στο μίξερ.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων εδώ

Για 3+

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι,

213 0109300

“Παραμύθια από τότε που τα ζώα είχαν ανθρώπινη λαλιά” στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη και Βρεφική – Νηπιακή Βιβλιοθήκη δήμου Αθηναίων (20/1)

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 12 τα παιδιά θα απολαύσουν παραμύθια από τότε που τα ζώα είχαν ανθρώπινη λαλιά από την ομάδα «Με το λυχνάρι των παραμυθιών» στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της 5η Σκυταλοδρομία Παραμυθιού, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων.

Για παιδιά 6+

Παιδική  Εφηβική Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (πρώην ΚΑΠΑΨ)

Λάμψα & Τριφυλλίας, Αμπελόκηποι

210 6929736