40.800 κρούσματα στα παιδιά – Αριθμοί σοκ από τα συνολικά κρούσματα στα σχολεία μετά τις γιορτές – Αύξηση και στις νοσηλείες

40.800 κρούσματα στα παιδιά - Αριθμοί σοκ από τα συνολικά κρούσματα στα σχολεία μετά τις γιορτές

Μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ηλικίες 4 έως 18 ετών, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, καταγράφοντας 40.843 μολύνσεις, αποτελώντας το 32% στο σύνολο των κρουσμάτων, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 24-30 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα τα κρούσματα των ηλικιών 4 έως 18, ήταν 43.156 και αποτελούσαν το 33% των συνολικών κρουσμάτων.

120.300 κρούσματα από το άνοιγμα των σχολείων

Την εβδομάδα κατά την οποία άνοιξαν τα σχολεία μετά τις διακοπές των εορτών, δηλώθηκαν ως θετικά 36.300 παιδιά της ίδιας ηλικίας αποτελώντας το 25% στο σύνολο των κρουσμάτων covid-19.

Έτσι, κατά τις τρεις εβδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων μολύνθηκαν συνολικά 120.299 παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών.

Τα παιδιά αποτελούν δεξαμενή μολύνσεων

Στα αυξημένα κρούσματα μολύνσεων σε παιδιά  αναφέρθηκε σε δηλώσεις του το στην ΕΡΤ ο Σπύρος Πουρνάρας, καθηγητής μικροβιολογίας,επισημαίνοντας ότι “αυτός είναι ο κύριος λόγος που τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν. Οι παιδίατροι το θεωρούν απαραίτητο. Τα ελληνόπουλα, σε σχέση με άλλες χώρες, είναι εμβολιασμένα σε μικρό αριθμό. Τα παιδιά δεν έχουν κανένα κίνδυνο αν εμβολιαστούν. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουν αυτό οι γονείς. Είναι μία δεξαμενή μολύνσεων που θα αργήσει να ελαττωθεί όσο τα παιδιά παραμένουν ανεμβολίαστα”.

Νοσοκομείο Ρίο: Τρομερή αύξηση στις νοσηλείες παιδιών

Την ανησυχία της σχετικά με την αύξηση του αριθμού των παιδιών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό εκφράζει η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Νεογνολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής Αναστασία Βαρβαρήγου.

«Ενώ είχαμε 130 περιστατικά σε παιδιά από τότε που ξεκίνησε η πανδημία μέχρι τον Δεκέμβριο, μέσα στον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο είχαμε 75 εισαγωγές παιδιών με Covid» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ

«Μέσα σε δύο μήνες είχαμε τα μισά περιστατικά που νοσηλεύτηκαν από την αρχή της πανδημίας»

Κρίσιμες ώρες για τον 16χρονο Νικόλα που χτύπησε στη μέση, κάνοντας βουτιά - Προσευχές για να σταθεί όρθιος

Σύμφωνα με την Αναστασία Βαρβαρήγου «27% με 30% αυξάνεται η νόσηση των παιδιών τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο είναι ακόμη μεγαλύτερη».

«Μέσα σε δύο μήνες είχαμε τα μισά περιστατικά που νοσηλεύτηκαν από την αρχή της πανδημίας. Τρομερή αύξηση. Έχουμε αρχίσει να έχουμε πρόβλημα χώρου πια και να μην έχουμε που να νοσηλεύσουμε τα παιδιά. Έχει γεμίσει κυριολεκτικά η κλινική Covid του δικού μας νοσοκομείου και αυτό γίνεται σε όλη την Ελλάδα», είπε η Αναστασία Βαρβαρήγου.

«Στην κοινότητα υπάρχουν πάρα πολύ περισσότερα παιδιά τα οποία είναι θετικά αλλά δεν νοσούν ή έχουν πολύ ήπια συμπτώματα, ενώ αυτά που χρειάζεται να νοσηλευτούν έχουν σοβαρότερη συμπτωματολογία, κυρίως με συμπτώματα από το αναπνευστικό. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε δει πάλι παιδιά με σοβαρά συμπτώματα από το αναπνευστικό, με έντονη συμπτωματολογία, δηλαδή με σοβαρή νόσο Covid 19» σημείωσε.

Νοσηλεία παιδιού και με πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο

«Επίσης νοσηλεύουμε ξανά παιδί – που είχαμε αρκετό καιρό να δούμε- με το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο το οποίο είναι πάρα πολύ σοβαρό, η σοβαρότερη μορφή της νόσου. Συμβαίνει σε χαμηλότερο ποσοστό στα παιδιά, αλλά είναι πάρα πολύ σοβαρό. Δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στα παιδιά και πιθανότατα και μόνιμα προβλήματα σε αρκετά παιδιά» επεσήμανε διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Εστιάζοντας στο συγκεκριμένο σύνδρομο, η Αναστασία Βαρβαρήγου δήλωσε ότι παρουσιάζεται 2-6 εβδομάδες μετά τον κορονοϊό και είναι ένα τέτοιο σύνδρομο σε 4.200 περιστατικά παιδιών που θα νοσήσουν. Είναι πολύ σπάνιο, αλλά πολύ σοβαρό καθώς αφήνει μόνιμα προβλήματα κυρίως στην καρδιά.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πόσα νέα ραντεβού ανοίγουν για τους εμβολιασμούς παιδιών

“Έχω θυμώσει γιατί αφήσατε τη αγκαλιά μου άδεια”: Η μαμά της Τζωρτζίνας συγκινεί για την απώλεια των 3 κορών

Παίδων Μητέρα: Εκεί που η νοσοκομειακή φροντίδα γεννά χαμόγελα

“Βοήθεια! Χτύπησα το μωρό μου!”: Συγκλονίζει το τηλεφώνημα μητέρας στο Χαμόγελο του Παιδιού