5 λόγοι για να επιλέξετε τα ανοξείδωτα δοχεία φαγητού για τα παιδιά που θα βρείτε στο Kidox

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς λόγος για τη χρήση του πλαστικού στην καθημερινότητά μας και για προβλήματα που αυτό προκαλεί στο περιβάλλον, αλλά και στην υγεία μας. Αποτελεί, λοιπόν, καθήκον μας να βρούμε άλλες λύσεις, προκειμένου να το αποφύγουμε, τόσο εμείς όσο και τα παιδιά μας.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για την μείωση της χρήσης πλαστικού είναι να αντικαταστήσουμε τα πλαστικά δοχεία φαγητού και παγούρια με ανοξείδωτα προϊόντα από χάλυβα, υλικό το οποίο δεν επιβαρύνει την υγεία μας, καθώς χρησιμοποιείται στην κουζίνα εδώ και πολλά χρόνια μέσω των μαχαιροπίρουνων και των κατσαρολών.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα Kidox θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από σκεύη αποθήκευσης φαγητού και παγούρια που είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, φτιαγμένα από υλικά υψηλής ποιότητας, πιστοποιημένα από διεθνείς οργανισμούς, μη τοξικά και ανακυκλώσιμα.

5 λόγοι για να επιλέξετε δοχεία από ανοξείδωτο χάλυβα

Είναι υγιεινά και δε διαρρέουν στα τρόφιμα και τα ροφήματά σας επικίνδυνες ουσίες σε αντίθεση με τα περισσότερα πλαστικά σκεύη ή τα σκεύη αλουμινίου. Είναι πλέον γνωστό, ότι πολλά πλαστικά μπιμπερό, πιάτα, ποτήρια, τάπερ και παγούρια διοχετεύουν στο νερό, στο γάλα και στο φαγητό των παιδιών χημικές ουσίες, πολλές από τις οποίες είναι ιδιαίτερα τοξικές, όπως η ουσία BPA και οι φθαλικές ενώσεις.

Είναι ασφαλή και ανθεκτικά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλες τις καθημερινές δραστηριότητες για χρόνια! Κυρίως, δε χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως σπάσουν όπως τα γυάλινα σκεύη.

Δεν έχουν καμία πλαστική ή άλλη εσωτερική επίστρωση όπως τα σκεύη και τα παγούρια αλουμινίου. Τα μπουκάλια από αλουμίνιο έχουν μία εσωτερική προστατευτική επίστρωση, εξαιτίας της ενδεχόμενης τοξικότητας και της αντιδραστικότητας που μπορεί να έχει το ακατέργαστο αλουμίνιο. Σε πολλές περιπτώσεις η πρόσθετη εσωτερική επίστρωση διαπιστώθηκε ότι προκαλεί διαρροή χημικών ουσιών σε πολλά από αυτά.

Δεν προσδίδουν και δεν διατηρούν οσμές ή γεύσεις στα τρόφιμα και τα ροφήματα, όπως τα πλαστικά σκεύη. Τα σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμοποιούνται στις βιομηχανίες τροφίμων, στα νοσοκομεία και στα νοικοκυριά 100 χρόνια τώρα, με κλασικά παραδείγματα τις κατσαρόλες και τα μαχαιροπίρουνα.

Είναι ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον. Η καταστροφή του περιβάλλοντος από τα πλαστικά προϊόντα και κυρίως τα πλαστικά μιας χρήσης είναι τεράστια. Είναι πλέον καθήκον μας να χρησιμοποιούμε επαναχρησιμοποιούμενα προϊόντα για τις συσκευασίες του φαγητού και την αποθήκευση του νερού ή του καφέ μας, ώστε να αποτρέψουμε την άσκοπη δημιουργία απορριμμάτων και συνεπώς τη ρύπανση του πλανήτη μας. Χρησιμοποιώντας ένα παγούρι από ανοξείδωτο ατσάλι αντί για δεκάδες πλαστικά, ίσως και εκατοντάδες, να είστε σίγουροι ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Βρείτε τα προϊόντα Kidox στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.kidox.gr.