“5 χρόνια πέρασαν από τότε που 4 αδερφάκια μπήκαν στο Παιδικό Χωριό SOS…Σήμερα επέστρεψαν στην οικογένειά τους”

Τα Παιδικά Χωριά SOS αποτελούν ένα ασφαλές καταφύγιο και μια ζεστή αγκαλιά για τα παιδιά που έχουν χάσει τους γονείς τους ή απομακρύνθηκαν από το οικογενειακό περιβάλλον για άλλους λόγους.

Οι παιδαγωγικές αρχές του οργανισμού θεωρούνται παραδειγματικές και η οικογένεια των Παιδικών Χωριών SOS θεωρείται η καλύτερη εναλλακτική του φυσικού οικογενειακού περιβάλλοντος.

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος λειτουργούν 3 Χωριά στην Αττική, την Αλεξανδρούπολη και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και 2 Στέγες Νέων.

Σήμερα μοιράζονται μαζί μας την αληθινή ιστορία 4 αδερφών που πέρασαν μαζί πριν μερικά χρόνια το κατώφλι του Χωριού SOS και πλέον έχουν επιστρέψει στο γνώριμο οικογενειακό τους περιβάλλον.  Η ιστορία των παιδιών είναι ένα μήνυμα ενθάρρυνσης και αισιοδοξίας.

H αληθινή ιστορία 4 αδερφών που φιλοξενήθηκαν σε ένα από τα σπίτια του Οργανισμού

5 χρόνια πέρασαν από τη στιγμή που η Ελένη, η Φωτεινή, ο Μιχάλης και ο Γρηγόρης πέρασαν το κατώφλι των Παιδικών Χωριών SOS.

Παιδιά μιας οικογένειας με σοβαρά προβλήματα, δεν μπορούσαν πια να μεγαλώνουν με τους γονείς τους

Ο παππούς, κεντρικό πρόσωπο στη ζωή των παιδιών, παρέμεινε δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια καθώς επιθυμία του ήταν να μεγαλώσει εκείνος τα παιδιά.

Μαζί με τη νέα του σύζυγο που επίσης άνοιξε την αγκαλιά της για τα παιδιά, επισκεπτόταν τα τέσσερα εγγόνια του σταθερά όλα αυτά τα χρόνια, ενώ από την πλευρά μας στηρίζαμε μεθοδικά τη διαδικασία επανένωσης των παιδιών με εκείνον και δουλεύαμε συστηματικά με όλα τα μέλη της οικογένειας.

Η νέα ζωή των 4 παιδιώνμαζί με τον παππού τους

Πλέον, τα τέσσερα παιδιά βρίσκονται μαζί με τον παππού τους, ενώ έχουν επίσης επαφή με τους γονείς τους, καθώς ο παππούς αποτελούσε πάντα τον συνδετικό κρίκο όλων των μελών της οικογένειας.

Από όλους εμάς, μια ευχή να πάνε όλα καλά στο νέο ξεκίνημα της οικογένειας και μια δέσμευση ότι θα είμαστε δίπλα τους για όσο χρειαστεί!

Διαβάστε επίσης:

“Ο δικός μου ήρωας πάλεψε με τον καρκίνο, έφτασε έως 6 μηνών και είναι αστεράκι πια στον ουρανό”

Συγκλονίζει η χήρα Μπάρκουλη: “Δέχτηκε απίστευτο μπούλινγκ το παιδί μου, τον έκλειναν στην τουαλέτα και τον έδερναν”

Αυτά τα σχολεία θα αποκτήσουν μαγνητικούς πίνακες, παιχνίδια μαθητικής σκέψης και ειδικά θρανία