6 παιδικές εκδηλώσεις για να ξεκινήσει με χαμόγελα ο τελευταίος μήνας του χρόνου (1-2/12)

Το σαββατοκύριακο βρίσκεται προ των πυλών κι εσείς αναζητάτε πρωτότυπους τρόπους για να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά σας;

Αν θέλετε, λοιπόν, να περάσετε χρόνο με το παιδί σας διασκεδάζοντας, αλλά και μαθαίνοντας του πράγματα, δεν έχετε παρά να ρίξετε μία ματιά στις προτάσεις του Infokids.gr για το Σάββατο 1η και Κυριακή 2η Δεκεμβρίου και να επιλέξετε αυτή που σας αρέσει!

Ο μαγικός κόσμος της όπερας… για παιδιά προσχολικής ηλικίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας  (1/12)

Η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, παρουσιάζει, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, (ώρα 12:00), μουσική παράσταση με θέμα την όπερα, από το φωνητικό σύνολο «8tetto», για παιδιά προσχολικής ηλικίας, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας (Ανδρομάχης 86Α & Αλκμήνης). Τα παιδιά μέσα από την παράσταση έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν την τέχνη του μουσικού θεάτρου καθώς δεν παρακολουθούν μόνο, αλλά παίζουν ενεργό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Καθοδηγούν τους ήρωες, χορεύουν μαζί τους και μαθαίνουν με διασκεδαστικό τρόπο πως να διευθύνουν σαν μαέστροι. Τι είναι η όπερα; Τι κάνει ένας μαέστρος; Μπορούν οι «γάτες» να τραγουδήσουν όπερα; Τι χρειάζεται να έχει κανείς για να πάει σε ένα «πριγκηπικό βαλς»; Πως μπορούμε να ταξιδέψουμε με ένα τραγούδι;

Για παιδιά 3+

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας στο τηλέφωνο 210 9593518 (Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 9:00-14:00 και Τετάρτη, Παρασκευή 14:00-20:00).

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας 

Ανδρομάχης 86Α & Αλκμήνης

Παιδικά εργαστήρια: Athens Seed-bombing | Gazi edition (1/12)

Ελατε στο Γκάζι να φτιάξουμε και να πετάξουμε σπορο..βόμβες! Το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου στις 11:00 μκροί και μεγάλοι δίνουμε ραντεβού, στη Γη Κ44 για να φτιάξουμε μαζί seed-bombs. Τα Seed bombs ή αλλιώς σπορο-βόμβες είναι μικρές μπάλες από πηλό και χώμα που περιέχουν σπόρους από μελισσοκομικά φυτά. Αφού στεγνώσει ο πηλός, θα ξεχυθούμε στους δρόμους γύρω από το Κ44 και θα πετάξουμε τα seed bombs για να αυξήσουμε το πράσινο και να δημιουργήσουμε βιότοπο για τις αστικές μέλισσες! Ελάτε  να μιλήσουμε για τη σημασία των μελισσών και του πρασίνου στο αστικό τοπίο και έμπρακτα να βελτιώσουμε μαζί τις ζωές μας στην πόλη, μετατρέποντάς την σε πολύχρωμο κέντρο γεμάτο ζωή! Και αυτή είναι μόνο η αρχή!

Λίγα λόγια για το The Bee Camp

Το The Bee Camp αποτελεί την πρώτη πρωτοβουλία στην Αθήνα που στόχο έχει να εμπνεύσει τους ανθρώπους για να δημιουργήσουν πόλεις φιλόξενες προς τους επικονιαστές. Το The Bee Camp δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 ως λύση στο παγκόσμιο πρόβλημα της θνησιμότητας των επικονιαστών που οφείλεται εν μέρει στην έλλειψη χώρων πρασίνου στην πόλη καθώς και στη συστηματική αποσύνδεση που παρουσιάζουν τα παιδιά που κατοικούν και μεγαλώνουν στην Αθήνα από τη φύση, το περιβάλλον και την παραγωγή της τροφής. To The Bee Camp προσφέρει εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά στοχεύοντας στην καλλιέργεια σεβασμού για τη φύση και τη συνύπαρξη με του άλλους οργανισμούς. Προσφέρει επίσης άμεσες λύσεις για την αύξηση του αστικού πρασίνου, δημιουργώντας αστικές οάσεις, κατάλληλες για την φιλοξενία των μελισσών-επικονιαστών με ένα δίκτυο Bee Spots, όπου φυτεύονται μελισσοκομικά φυτά πλούσια σε νέκταρ και γύρη. Πιο απλά το The Bee Camp ανοίγει μελισσο-εστιατόρια και κατασκευάζει χειροποίητα ξενοδοχεία εντόμων. Τίποτα λιγότερο δηλαδή από ένα Air Bee n’ Bee!

Για παιδιά 6+

Πότε: Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 11:00- 12:00

Κ44

Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύει (1/12)

Και αυτά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται σε έναν τόπο γιορτής. To Σάββατο 1η Δεκεμβρίου στις 18.00 ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει με μια γιορτή με οικοδεσπότη τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιώργο Νανούρη.  Τα γιορτινά φώτα ανάβουν, οι φωτεινές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ενεργοποιούνται, τα τρία εντυπωσιακά έλατα στολίζονται και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια γεμίζουν την Αγορά από την παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.  Στη συνέχεια, αθλητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων θα παρουσιάσουν στο παγοδρόμιο ένα show καλλιτεχνικού πατινάζ με εντυπωσιακές φιγούρες.  Η βραδιά κάτω από τα γιορτινά φώτα θα κλείσει με μουσική από τους Mottet κα τραγούδια ερμηνευμένα με εκφραστικότητα και πάθος από την εκπληκτική Ξένια Γαργάλη.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Ελεύθερη Είσοδος

Για όλη την οικογένεια

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

21 6809 1000

Θέατρο Σκιών: “Ο Καραγκιόζης” στήνει το μπερντέ του στο Θέατρο 104 (1/12)

Ο ταλαντούχος καραγκιοζοπαίχτης Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής στήνει τον μπερντέ του το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου στις 17:00μ.μ., στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου 104, παρουσιάζοντας την παράσταση “Το στοιχειωμένο πανδοχείο”. Με μεγάλη σκηνή 5 μέτρων, με δερμάτινες και χάρτινες σκαλιστές φιγούρες, με περίτεχνα σκαλιστά και έγχρωμα σκηνικά, χρησιμοποιώντας ευρηματικά οπτικά και ακουστικά τεχνάσματα, αλλά και έχοντας ως βασικό συστατικό το “Λόγο”, μεταφέρει τις παραστάσεις στο “σήμερα”, θίγει διαχρονικά πανανθρώπινα προβλήματα, κάνοντας ταυτόχρονα σάτιρα με κύριο σκοπό να κάνει το κοινό του όχι μόνο να γελάσει, αλλά κυρίως να ψυχαγωγηθεί.

Για παιδιά 4+

Πότε:  Σάββατο 1η Δεκεμβρίου στις 17:00μ.μ.

Τιμή Εισιτηρίου:

7 ευρώ την ημέρα της παράστασης στο ταμείο του θεάτρου
6 ευρώ προπώληση (μέσω viva.gr ή στο ταμείο του θεάτρου)
5 ευρώ ομαδικά-πολύτεκνοι-άνεργοι

Θέατρο 104,

Ευμολπιδών 41, Γκάζι,

6907549090, 2103455020

Εργαστήρια για γονείς και παιδιά: “Παίζουμε;” Τα παιχνίδια στην αρχαιότητα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχης (2/12)

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 11:30, γονείς και παιδιά έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια διαχρονική διαδρομή στον κόσμο των παιχνιδιών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα με αφερτηρία το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Αναζητούμε ίχνη αρχαίων ελληνικών παιχνιδιών στις προθήκες του μουσείου, παίζουμε όλοι μαζί αρχαία ομαδικά παιχνίδια αλλά και σημερινά παιχνίδια εμπνευσμένα από αντικείμενα του μουσείου.

Για γονείς και παιδιά 6-12 ετών

Εισιτήριο: €5 (για ένα παιδί και συνοδό)

Πληροφορίες & Κρατήσεις Τ. 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-13:00

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4

«Ένα ξωτικό στην πόρτα μου» στο Θέατρο Olvio (2/12)

Η γνωστή ομάδα Κοπέρνικος παρουσιάζει για 2η συνεχόμενη χρονιά την ολόφρεσκη, γιορτινή παράσταση για παιδιά «Ένα Ξωτικό στην πόρτα μου». Μια περιπέτεια γεμάτη δράση, μουσική, τραγούδι, κωμικές καταστάσεις, αλλά και όμορφες συγκινητικές στιγμές, που αποδίδει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων: την ομορφιά του να δίνεις, να μοιράζεσαι και να αγαπάς.

Η υπόθεση της παράστασης:

Σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών, ο πλούσιος ιδιοκτήτης του- που τα θέλει όλα χωρίς να δώσει τίποτα και που δε δίνει τίποτα, αν δεν τα πάρει όλα!- ενθουσιάζεται όταν ξαφνικά στη πόρτα του εμφανίζεται ένα καλόψυχο ξωτικό που φτιάχνει υπέροχα παιχνίδια με απίστευτη ταχύτητα! Ο πονηρός ιδιοκτήτης του προσφέρει αμέσως δουλειά, σχεδιάζοντας να τον χρησιμοποιήσει για να εκπληρώσει τα κρυφά του σχέδια, χωρίς όμως να γνωρίζει πως το ξωτικό έχει μια σημαντική αποστολή: Να επιστρέψει ένα δώρο σε κάποιον που το έχασε. Τα πράγματα θα φτάσουν στο απροχώρητο όταν το ξωτικό αποφασίσει να αφήσει το εργοστάσιο και να φύγει μακριά, ενώ ο τσιγγούνης-ιδιοκτήτης του το καταδιώκει προσπαθώντας να το πείσει να επιστρέψει. Οι δυο τους εγκλωβίζονται σε μια χιονοθύελλα, και εκεί, όταν όλα μοιάζουν να έχουν χαθεί, μια σειρά από γεγονότα θα φέρουν τους δυο πρωταγωνιστές αντιμέτωπους με τον ίδιο τους τον εαυτό. Και τότε ο ιδιοκτήτης θα μάθει επιτέλους να σέβεται, να εκτιμάει και να μοιράζεται, και το ξωτικό, που δίνει πάντα χωρίς να περιμένει τίποτα για αντάλλαγμα, θα πάρει περισσότερα από όσα μπορεί ποτέ να φανταστεί!

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Για παιδιά 4+

Πότε: Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 12

Τιμή εισιτηρίου: 10€, ομαδικό 8€ (άνω των 20 ατόμων)

Θέατρο OLVIO

Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίου 7,

Γκάζι-Κεραμεικός