Αρχική InfoWoman Ένας 49χρονος άνδρας το πρώτο θύμα της γρίπης στην Ελλάδα

Ένας 49χρονος άνδρας το πρώτο θύμα της γρίπης στην Ελλάδα

Τον πρώτο θάνατο από επιβεβαιωμένη γρίπη κατέγραψε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πρόκειται για άνδρα 49 ετών, ο οποίος δεν είχε εμβολιαστεί και ανήκε στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Συγκεκριμένα, ο ασθενής είχε προσβληθεί από στέλεχος ιού τύπου Α και είχε νοσηλευτεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Οι τύποι ιών που προκαλούν τη γρίπη είναι ο Α που ευθύνεται για τις πιο σοβαρές λοιμώξεις και οι Β και C.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες, ακόμα δεν είναι σε θέση να κάνουν προβλέψεις για τη φετινή γρίπη, αλλά επισημαίνουν ότι τα κρούσματα αυξάνονται σταδιακά πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, κορυφώνονται στα τέλη Ιανουαρίου και τον Φεβρουάριο και εξασθενούν στα μέσα Μαρτίου.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, την εβδομάδα 19-25 Νοεμβρίου οι επισκέψεις σε γιατρό με συμπτώματα γρίπης ήταν ελάχιστες. Την ίδια εβδομάδα έφτασαν 42 δείγματα για εξέταση και πιθανή ταυτοποίηση του ιού της γρίπης στα Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης, από τα οποία κανένα δεν βρέθηκε θετικό στον ιό.

Ο εμβολιασμός συστήνεται να γίνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο, αλλά μπορεί να συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια της περιόδου γρίπης. Όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα, το εμβόλιο προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης, συμβάλλοντας στην προστασία από τις σοβαρές επιπλοκές της γρίπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ INFOWOMAN.GR


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.