6 πρωτότυπα τοστ και σάντουιτς για το πιο νόστιμο ταπεράκι της παραλίας

Μετά την καθιερωμένη βουτιά μικρών και μεγάλων στη θάλασσα, η όρεξη ανοίγει και όσο να ναι το ταπεράκι της παραλίας είναι απαραίτητο.

Το Infokids.gr σας προτείνει 6 πρωτότυπα τοστ και σάντουιτς για να έχετε μαζί σας στη θάλασσα μόλις αρχίσουν τα πρώτα παράπονα του τύπου “Μαμά, πεινάω!”. Πρόκειται για πεντανόστιμα σπιτικά σνακ που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπη στη πλαζ. Παίξτε με τα υλικά και τις γεύσεις ανάλογα με τα γούστα της δικής σας οικογένειας.

Σάντουιτς με τόνο και μαρούλι

Υλικά:

12 φέτες ψωµί του τοστ, χωρίς κόρα

1 µέτριο αγγούρι, κοµµένο σε λεπτές ροδέλες

8 φύλλα µαρουλιού από την καρδιά, καλά πλυµένα

Για τη γέµιση

150 γρ. τόνος σε νερό, στραγγισµένος

100 γρ. µαγιονέζα

1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκοµµένo

Εκτέλεση:

Αρχικά φτιάχνουμε τη γέμιση. Σε ένα µπολ ρίχνουµε όλα τα υλικά και τα αναµειγνύουµε καλά, έως ότου σχηµατιστεί ένα οµοιογενές µείγµα. Σε µια καθαρή επιφάνεια απλώνουµε 4 φέτες ψωµί του τοστ, βάζουµε από πάνω 3-4 ροδέλες αγγουριού, λίγη από τη γέµιση και κλείνουµε µε µια φέτα ψωµί. Επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία, φτιάχνοντας ακόµη µία στρώση από αγγούρι, φύλλα µαρουλιού και γέµιση, και κλείνουµε τα σάντουιτς µε µια τρίτη φέτα ψωµί. Προαιρετικά, κόβουµε σε τριγωνάκια.

Σάντουιτς με αγγούρι

Υλικά:

8 φέτες ψωμί του τοστ της αρεσκείας μας, χωρίς κόρα (αν πάρουμε με κόρα, την αφαιρούμε με το μαχαίρι)

λίγο βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου, για το άλειμμα

100 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια

1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκου άνηθου ή μαϊντανού

λίγο  πιπέρι

1 μικρό αγγούρι ή 1/2, αν είναι μεγάλο

1 κουτ. σούπας ξίδι ή χυμός λεμονιού

αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το αγγούρι από τη φλούδα και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε το ειδικό εργαλείο για το κόψιμο των λαχανικών που λέγεται μαντολίνο ή το μέρος του τρίφτη που βγάζει φλούδες από τα λαχανικά, ώστε να κόψουμε φέτες όσο το δυνατόν ισόπαχες και φίνες, σχεδόν διάφανες. Αλατίζουμε τις φέτες αγγουριού και τις ραντίζουμε με το ξίδι ή το χυμό λεμονιού. Τις αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα και, έπειτα, τις στραγγίζουμε. Αλείφουμε τις μισές φέτες ψωμιού με βούτυρο, από άκρη σε άκρη. Καλύπτουμε με τις φετούλες αγγουριού, τις οποίες βάζουμε σε διπλή στρώση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τον άνηθο ή το μαϊντανό και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αλείφουμε τις υπόλοιπες φέτες φωμιού με αυτό το μείγμα και σκεπάζουμε με αυτές τις φετούλες αγγουριού. Κόβουμε κάθε σάντουιτς διαγωνίως, ώστε να σχηματιστούν δύο τρίγωνα, ή σε τρεις λωρίδες.

Τορτίγιες με κοτόπουλο

Υλικά:

2 μικρά φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

2 τορτίγιες

60 γρ τυρί κρέμα

Λίγο μαρούλι

4 ντοματίνια

Εκτέλεση:

Ψήνετε σε ένα γκριλ τα φιλέτα κοτόπουλου για 7 λεπτά σε κάθε πλευρά, μέχρι να μαγειρευτούν καλά. Απλώνετε το τυρί κρέμα στις τορτίγιες. Κόβετε το μαρούλι και τις ντομάτες και τα τοποθετείτε από πάνω. Αφού ψηθεί το κοτόπουλο, το αφήνετε λίγο να κρυώσει. Στη συνέχεια, το κόβετε και το βάζετε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά πάνω από το τυρί κρέμα.Τυλίγετε τις τορτίγιες και είστε έτοιμοι.

Σάντουιτς με ψητά κολοκυθάκια

Υλικά:

4 φετούλες ψωμί από χωριάτικη μπαγκέτα

160 γρ τυρί κρέμα

2 κολοκυθάκι μικρά κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

1 κ. σούπας ξύδι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψήνετε τις φέτες ψωμί στο γκριλ ή στην τοστιέρα. Αλείφετε τις δυο φέτες ψωμιού με το τυρί κρέμα. Ψήνετε τις φετούλες κολοκυθιού στο γκριλ ή σε τηγάνι με γραμμές για 2 – 3 λεπτά. Μαρινάρετε το ζεστό κολοκύθι με το αλατοπίπερο, το ξύδι και το ελαιόλαδο. Μοιράζετε το μαριναρισμένο κολοκύθι στα σάντουιτς. Σκεπάζετε τα σάντουιτς με τις φέτες ψωμιού.

Σάντουιτς με γαλοπούλα και αβοκάντο

Υλικά

1 αβοκαντο

Χυμος ½ λαιμ

2-3 μικρές φέτες ψωμιού

100 γρ γαλοπούλα σε φετες

Εκτέλεση:

Κοψτε το αβοκάντο στην μέση και στη συνέχεια τοποθετήστε τη σάρκα σε ένα μπολ. Ρίξτε το χυμό του λαιμ, και στη συνέχεια λιώστε με ένα πιρούνι. Φρυγανίζουμε το ψωμί, απλώνουμε το αβοκάντο και τοποθετούμε από πάνω τις φέτες γαλοπούλα. Προσθέτουμε μαϊντανό και πιπέρι.

Υλικά:

1 ½ κούπα ξεσποριασμένο αγγούρι κομμένο σε μικρά κυβάκια

1 ¼ κούπας ξεσποριασμένη ντομάτα σε μικρά κυβάκια

¾ κούπας θρυμματισμένη φέτα

5 μικρές πιπεριές, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες

2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλιά ξύδι

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

πιπέρι

4 μεγάλα ψωμάκια για σάντουιτς

4 κούπες πολύ ελαφρά πιεσμένο σπανάκι baby ή ρόκα

8 κουταλιές σούπας πάστα ελιάς

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αγγούρι, τις ντομάτες, τη φέτα και τις πιπεριές. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ρίγανη και λίγο πιπέρι και ανακατέψτε. Ανοίξτε τα ψωμιά για σάντουιτς στη μέση. Απλώστε την πάστα ελιάς στα ψωμιά. Γεμίστε τα με ίσες ποσότητες από το μίγμα σαλάτας και χωριάτικης και σερβίρετε.