Αρχική InfoDad Ποιος είναι ο ρόλος του άντρα μέσα στις σχέσεις – Η πορεία του στο χρόνο

Ποιος είναι ο ρόλος του άντρα μέσα στις σχέσεις – Η πορεία του στο χρόνο

Για χρόνια οι ρόλοι ανάμεσα στα δύο φύλα ήταν προκαθορισμένοι και ξεκάθαροι. Οι άντρες πήγαιναν στη δουλειά και φρόντιζαν την οικογένειά τους μέσα από την διαδικασία της απόκτησης οικονομικής ασφάλειας ενώ ταυτόχρονα οι γυναίκες παρέμεναν στο σπίτι να μεγαλώνουν τα παιδιά ή βοηθούσαν στην οικογενειακή επιχείρηση. Στην ελληνική επαρχία ακόμη και μέχρι σήμερα, οι γυναίκες είχαν και έχουν αναλάβει το ρόλο της υποστήριξης του άντρα στις αγροτικές ειδικά εργασίες.

Ο ρόλος του άντρα ήταν ξεκάθαρος. Στηριζόταν στη δουλειά για να φροντίσει η οικογένειά του να έχει τα προς το ζην. Στηριζόταν επίσης στη δουλειά για να καταξιωθεί κοινωνικά, μιας και με αυτή την αρχή γαλουχήθηκε. Το να είσαι άντρας σήμαινε να δουλεύεις και να βγάζεις τα χρήματά σου. Η επιτυχία, η αναγνώριση και ο σεβασμός έρχονται μέσα από την εργασία. Ταυτόχρονα ο άντρας όταν γινόταν πατέρας έπρεπε να λειτουργήσει ως πρότυπο για τα (αρσενικά κυρίως) παιδιά του, μεταφέροντάς τους τις αξίες του και επιβάλλοντας την τάξη και το νόμο.

Διαβάστε στο Infowoman.gr τι συμβαίνει σήμερα στις σχέσεις των δύο φύλων και ποιος είναι πραγματικά ο ρόλος του άντρα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.