7 βόλτες μέσα στο Μάρτιο για ψαγμένους γονείς και παιδιά!

Εικαστικά εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, συναυλία, παράσταση μαγείας, κυνήγι θησαυρού αλλά και ένα show υπερθέαμα με τους αυθεντικούς Shaolin σας περιμένουν για παιχνίδι και γνώση μαζί με τα πιτσιρίκια σας.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 7 πρωτότυπες οικογενειακές βόλτες που αξίζει οπωσδήποτε να κάνετε μέσα στο Μάρτιο για να περάσετε ευχάριστο και προπαντός ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

«The Magic Circus», μια ξεχωριστή παράσταση μαγείας στο Θέατρο Coronet

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου στο Θέατρο Coronet θα απολαύσετε μια μοναδική παράσταση που συνδυάζει τη μαγεία, το απρόσμενο, τον κίνδυνο, την ομορφιά, τον ρυθμό, το χιούμορ, τη δεξιοτεχνία, τστήριο και τον απόλυτο συγχρονισμό, όπου το κοινό καλείται να συμμετέχει ενεργά.

Πέντε Έλληνες performers θα σας παρουσιάσουν ένα θέαμα, ιδανικό για όλη την οικογένεια. Ένας μάγος, ένας mentalist, ένα ακροβατικό ζευγάρι που «χορεύει» αιωρούμενο σε πανιά, ένας ριψοκίνδυνος ζογκλέρ που δαμάζει τη φωτιά, ένα Τηλεπαθητικό Ζευγάρι και μια αέρινη ακροβάτισσα που αψηφά τη βαρύτητα, θα σας προσφέρουν ξεχωριστές στιγμές διασκέδασης.

Performers

Tristan – Amazing Dio & Elina – Deva – Aggeliki Rerra

Για παιδιά 6+

Πότε: Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 19:00 και στις 22:00

Εισιτήρια: ενήλικες 12 ευρώ, παιδιά 8 ευρώ

Θέατρο Coronet

Φρύνης 11, Παγκράτι

210 70.12.123 – 210 70.12.511

“Κυκλαδικός Πολιτισμός”, εκπαιδευτικό οικογενειακό εργαστήρι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ποιες ιστορίες κρύβονται στα αντικείμενα του Μουσείου; Τι λείπει από τα κυκλαδικά ειδώλια; Τι σχέση έχει ο Κυκλαδικός πολιτισμός με τα στοιχεία της φύσης; Τα γουρουνάκια με τα παιδιά; Ο αθλητισμός με τους θεούς; Ο κισσός με τη διασκέδαση; Τι μαγικές δυνάμεις μπορούσε να έχει ένα πήλινο αγγείο; Σε ποιο νησί έβρισκαν οι αρχαίοι τα πιο πολύτιμα υλικά της εποχής τους; Πώς περνούσαν οι μέρες και οι νύχτες στην αρχαία Αθήνα;

Το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 11:00  ταξιδεύουμε στις Κυκλάδες της εποχής  του χαλκού στο εργαστήρι “Κυκλαδικός Πολιτισμός” στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Τι θα χρειαστεί να πάρουμε μαζί στο ταξίδι μας; Τι θα φέρουμε πίσω;

Για γονείς και παιδιά 6-12 ετών

Πότε: Σάββατο 17 Μαρτίου στις 11:00

Εισιτήριο: €5

Πληροφορίες – Κρατήσεις : 210 7294220

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4
210 7228321-3

Ξεναγήσεις στο Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας 

Το Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας ανοίγει τις πόρτες τους και προσκαλούν γονείς και παιδιά τα Σάββατα 17 και 31 Μαρτίου, για να  ξεναγηθούν στην έκθεση «Κατάγομαι από την παιδική μου ηλικία». Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση και, μεταξύ  άλλων, να πληροφορηθούν για τις «μαγικές συνταγές» της ευγονίας, να μάθουν για  τον ρόλο της παραμάνας στην Ελλάδα, αλλά και να ανακαλύψουν…πότε άρχισαν  να φοράνε ροζ τα κορίτσια και γαλάζια τα αγόρια.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις ξεναγήσεις ημερησίως και διαμορφώνεται ως  εξής:

Σάββατο 17/3/2018, ώρες: 10:00-11:00, 11:30-12:30, 13:00-14:00
Σάββατο 31/3/2018, ώρες: 10:00-11:00, 11:30-12:30, 13:00-14:00

Διάρκεια ξενάγησης: 60 λεπτά

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν από τη μουσειολόγο και επιμελήτρια της  Έκθεσης κ. Τάνια Βελίσκου.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση θα  είναι τα 25 άτομα. Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210-3629513 (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 10.00-15.00) ή στην ηλεκτρονική  διεύθυνση museum@lykeionellinidon.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για παιδιά 7+

Πότε: Σάββατο 17 και 31 Μαρτίου

Συμμετοχή: 3 ευρώ ανά άτομο  (η συμμετοχή στις ξεναγήσεις δεν επιβαρύνει το εισιτήριο της έκθεσης)

Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας του Λυκείου των Ελληνίδων

Δημοκρίτου 7, 10671 Κολωνάκι

«Ζωγραφική μαζί με τους γονείς» στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Άνοιξη! Η φύση και η ζωή μας γεμίζει με χρώματα! Το εξειδικευμένο πρόγραμμα «Ζωγραφική μαζί με τους γονείς» που αγαπήθηκε από γονείς και παιδιά υποδέχεται την πιο όμορφη εποχή του χρόνου με νέες μοναδικές προτάσεις στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Κάθε εργαστήρι είναι μια περιπέτεια ανακάλυψης και μια αξέχαστη εμπειρία.Μια ιδιαίτερη στιγμή που θα έρθουν κοντά παιδιά και γονείς και θα αφιερωθούν ο ένας στον άλλον σε ένα περιβάλλον τέχνης.

Τα εικαστικά εργαστήρια πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο  17.30 – 18.30 στο εργαστήριο του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.  Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται τουλάχιστον από έναν ενήλικο.

Υπεύθυνη προγράμματος:  Αθανασία Σκληρού, Εικαστικός, μέλος του Εκπαιδευτικού τμήματος του Μουσείου, εξειδικευμένη στα εικαστικά προγράμματα προσχολικής ηλικίας.

Γονείς και παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν και να δημιουργήσουν μαζί τα δικά τους έργα τέχνης, ζωγραφικά τρισδιάστατα και μικροκατασκευές πειραματιζόμενοι με ποικίλα υλικά, να γνωριστούν καλύτερα και να θεμελιώσουν συναισθηματικούς δεσμούς, να νιώσουν συναισθήματα και να εκφραστούν μέσα από σχήματα και χρώματα και να επικοινωνήσουν μέσα από μια καινούργια γλώσσα.

Το πρόγραμμα του Μαρτίου διαμορφώνεται ως εξής:

17.03.2018 Τετράγωνα και παραλληλόγραμμα ενώθηκαν και έφτιαξαν ……
24.03.2018 Τι έχει μέσα αυτό το κουτί;
31.03.2018 Πολύχρωμες Πασχαλινές ευχές

Διάρκεια: 1 ώρα

Κόστος συμμετοχής: ένας ενήλικος και ένα παιδί 15 € / ένας ενήλικoς με 2 παιδιά 20 €

Όλα τα υλικά παρέχονται από το Μουσείο.

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
Κόδρου 9, Πλάκα
210 33 12 621 & 210 33 12 750

Κυριακάτικο πρωινό: «Νίκος Γκάτσος, με τον ήλιο γείτονα» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δημοφιλή τραγούδια σε στίχους του Νίκου Γκάτσου μελοποιημένα από αγαπημένους συνθέτες γίνονται αφορμή για μια κυριακάτικη πρωινή συναυλία αλλά και για μια διαδραστική παρουσίαση στο Μέγαρο Μουσικής με τίτλο «Νίκος Γκάτσος, με τον ήλιο γείτονα» την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 11:30 π.μ. στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Μια συναυλία με την Ανδριάνα Μπάμπαλη (φωνή) και τον Αχιλλέα Γουάστωρ (πιάνο) οι οποίοι προσκαλούν επί σκηνής μικρούς και μεγάλους να απαγγείλουν και να τραγουδήσουν μαζί τους! Στο πρόγραμμα, η «Μικρή Ραλλού», «Η μπαλάντα του Ούρι», «Τ’ αστέρι του Βοριά», ο «Κεμάλ», «Η μυρτιά», «Το παιδί με το ταμπούρλο», «Μια Κυριακή του Μάρτη» κ.ά.

Οι νεαροί φίλοι του Μεγάρου, πάντα στο πλαίσιο της συναυλίας, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα διαδραστικό παιχνίδι: θα γράψουν τους δικούς τους στίχους χρησιμοποιώντας λέξεις από ένα επιλεγμένο τραγούδι που δεν έχει δισκογραφηθεί, υπό την καθοδήγηση της Αγαθής Δημητρούκα (ιδέα, επιμέλεια, σχολιασμός τραγουδιών, στιχουργικό παιχνίδι), η οποία επί σειρά ετών προσφέρει μάθημα στιχουργικής τόσο σε σχολεία ως προσκεκλημένη στιχουργός και συγγραφέας, όσο και σε κύκλους σεμιναρίων, πάντα με πρότυπο τους στίχους του Γκάτσου. Τους στίχους που θα προκύψουν από το παιχνίδι, θα τους μελοποιήσει επιτόπου ο Αχιλλέας Γουάστωρ και θα τους τραγουδήσει η Ανδριάνα Μπάμπαλη με όλα τα παιδιά.

Για παιδιά 7+

Πότε: Κυριακή 18 Μαρτίου στις 11:30

Εισιτήρια: 8 € (παιδιά, φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, ένας συνοδός παιδιών έως 15 ετών) | 14 € (γενική είσοδος)

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Κυνήγι Θησαυρού στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο  με αφορμή την ταινία “Πίτερ Ράμπιτ”

Ο σκανταλιάρης και αξιαγάπητος λαγός Πίτερ Ράμπιτ έρχεται με μια ολόδική του ταινία στις 29 Μαρτίου. Ή μάλλον, όχι μόνο δική του, αφού τα βάζει με τον Τόμας Μακ Γκρέγκορ, που κληρονομεί ένα όμορφο σπίτι στην εξοχή. Μόνο που ο κήπος είναι το σπίτι του Πίτερ και το μέρος από το οποίο κλέβει συστηματικά υπέροχα λαχανικά και φρούτα. Υπό το άγρυπνο βλέμμα της φιλόζωης γειτόνισσας, Μπι, οι δυο τους θα σκαρφιστούν διάφορους τρόπους για να πάρουν τη νίκη σε μια ξέφρενη και μέχρι τελικής πτώσης αστεία μάχη.

Κάπως έτσι, οι μικροί φίλοι του Πίτερ θα έχουν την ευκαιρία την Κυριακή 18 Μαρτίου και ώρα 2 το μεσημέρι στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, να τον βοηθήσουν να βρει το χαμένο του καρότο, που το έχασε σε μια ακόμα προσπάθεια να ξεφύγει από τον Μακ Γκρέγκορ. Ένα διασκεδαστικά σχεδιασμένο, ευφάνταστο κυνήγι θησαυρού ξεκινά από την είσοδο του Πάρκου, όπου τα παιδιά θα χωριστούν αρχικά σε δυο ομάδες. Μέσα από βόλτες, περιηγήσεις και κρυμμένα στοιχεία, τα παιδιά θα βρίσκουν στοιχεία και θα προχωρούν στους επόμενους σταθμούς, για να φτάσουν στο χαμένο καρότο και στον Πίτερ Ράμπιτ που θα τους επιβραβεύσει για τη βοήθεια και την εφευρετικότητά τους.

Σε αυτό το κυνήγι δεν θα είναι μόνοι τους, καθώς η οικογένεια του Πίτερ, η Κότοντεϊλ, η Φλόπσυ, η Μόπσυ και ο Μπέντζαμιν Μπάνι, θα τους δίνουν χρήσιμες συμβουλές μέσα από βοηθητικές κάρτες.

Ραντεβού λοιπόν, την Κυριακή 18 Μαρτίου στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για το φανταστικό κυνήγι καρότου, όπου με το εισιτήριο της εισόδου, οι μικροί εξερευνητές θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον κόσμο του Πίτερ Ράμπιτ.

Για παιδιά 5+

Πότε: Κυριακή 18 Μαρτίου στις 14:00

Τιμές εισιτηρίου: 

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Θέση Υαλού, Σπάτα

2106634724

“Shaolin, The Legend” στο Γήπεδο Tae Kwon Do

Πετάνε στον αέρα, εντυπωσιάζουν με τα σπαθιά τους, σπάνε πέτρες στο σώμα ή το κεφάλι τους, ακουμπάνε τα σώματά τους πάνω σε λόγχες και όλα αυτά σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα με αναμμένα κεριά και εντυπωσιακά σκηνικά! Η αυθεντική ομάδα μοναχών Σαολίν ταξιδεύει και πάλι από τον ναό των Σαολίν στην Κίνα προς την Ευρώπη για να αφήσει άναυδο το κοινό με τα κατορθώματά του! Αμέσως μετά το Παρίσι έρχονται και στην Αθήνα για τρεις εκρηκτικές παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 16.00 και στις 20.30 και την Κυριακή 1 Απριλίου στις 12.30 στο Taekwondo

Η ιστορία μιλάει για τους μοναχούς που δίνουν ζωή όπως η γη, υποχωρούν όπως το νερό, μαστιγώνουν όπως ο αέρας και καίνε όπως η φωτιά. Το βάρος του σώματος ξεπερνιέται, δεν υπάρχει ανασταλτικός παράγοντας ανάμεσα στις σκέψεις και τις κινήσεις, φτερωτά βέλη πιάνονται στον αέρα και η διάβαση πάνω από το νερό ή μέσα από την φωτιά δεν είναι πια μυστήριο.

Όπως πολλοί λαοί, παρατηρώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ζώων, είδαν ότι αποτελούσαν την έκφραση μίας δύναμης εκφρασμένης σε ένα μεγάλο πεδίο της φύσης, έτσι και οι μοναχοί Σαολίν είδαν ότι οι τρόποι πολέμου των ζώων αντικαθρέπτιζαν τη μάχη των δυνάμεων της φύσης. Όποιος θα κατάφερνε να πραγματώσει αυτές τις τεχνικές ήταν πια μια δύναμη της φύσης και στη φύση τίποτα δεν αντιστέκεται, είτε αυτή εκφράζεται μέσω της διαβρωτικής δύναμης του νερού, είτε της επίθεσης του αέρα και της φλόγας. Όμως, τα ζώα πολεμούν τα στοιχεία της φύσης μεταξύ τους. Οι στάσεις τους, δίδαξαν τους φυσικούς ανθρώπους. Τα ζώα ήταν πέντε: ο δράκοντας, το φίδι , η τίγρη , η λεοπάρδαλη και ο πελαργός.

Για παιδιά 7+

Πότε: Σάββατο 31 Μαρτίου στις 16:00 και στις 20:30

Κυριακή 1η Απριλίου στις 12:30

Τιμές εισιτηρίων: Για το Σάββατο 31 Μαρτίου  8,00€34,00€

Για την Κυριακή 1η Απριλίου  8,00€42,00€

Taekwondo – Κλειστό Παλαιού Φαλήρου
Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο