Αρχική InfoMommy Νέα Τι έκανε αυτός ο 7χρονος και έσωσε τη ζωή της μαμάς του - Το παιδί σας θα μπορούσε;

Τι έκανε αυτός ο 7χρονος και έσωσε τη ζωή της μαμάς του - Το παιδί σας θα μπορούσε;

Η γεμάτη θάρρος ιστορία του 7χρονου Noah από την Αγγλία αποδεικνύει γιατί είναι σημαντικό τα παιδιά μας να γνωρίζουν από μικρά βασικά στοιχεία για το σπίτι, την οικογένεια και τη ζωή τους.

Ο μικρός Noah επέδειξε απίστευτη ψυχραιμία όταν είδε τη μητέρα του να σωριάζεται στο πάτωμα και να μένει ακίνητη, χωρίς να μπορεί να μιλήσει για αρκετή ώρα.

Το 7χρονο αγόρι δεν άφησε τον πανικό να το καταβάλλει και κάλεσε την Αστυνομία. Παρά τα κλάματά του και τον φόβο που ένιωθε κατάφερε να περιγράψει με λεπτομέρεια τι είχε συμβεί στους αστυνομικούς στο τηλεφωνικό κέντρο, αλλά και να δώσει τα ακριβή στοιχεία διεύθυνσης και επικοινωνίας της οικογένειάς του.

Έτσι το ασθενοφόρο έφτασε γρήγορα στο σπίτι, οι νοσηλευτές προσέφεραν στη μητέρα τις πρώτες βοήθειες και την έσωσαν.

«Γεια σας! Η μητέρα μου δεν μπορεί να κουνηθεί. Είναι πεσμένη στο πάτωμα και δεν ξέρω τι να κάνω», ανέφερε το αγόρι στο τηλεφώνημά του. Ο Noah στο σπίτι δεν ήταν μόνος του. Δίπλα του βρισκόταν και η μικρή του αδερφή, την οποία και πρόσεχε όλη την ώρα. Η μικρή είναι μόλις ενός έτους!

Η μητέρα του, όπως αποδείχθηκε, είχε υποστεί μία πολύ σοβαρή μόλυνση στο αυτί, η οποία προκάλεσε τη λιποθυμία και την παράλυσή της.

Χάρη στην ψυχραιμία του μικρού Noah όμως κατάφερε να το ξεπεράσει και τώρα να είναι σπίτι της.

«Πάντα του μαθαίναμε την οδό και τον αριθμό του σπιτιού μας, σε περίπτωση που χαθεί. Τελικά χρειάστηκε τα στοιχεία αυτά για άλλο λόγο», είπε χαρακτηριστικά.

Οι αστυνομικοί της περιοχής του, μάλιστα, επισκέφθηκαν τον μικρό Noah για να του δείξουν την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό τους. Του επέτρεψαν μέχρι και να καθίσει στη θέση του οδηγού του αστυνομικού οχήματος.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να συγχαρούμε τον μικρό Noah για την πράξη του. Ελπίζουμε ότι η πράξη του θα εμπνεύσει και άλλα παιδιά να κάνουν κάτι αντίστοιχο αν ποτέ – πράγμα το οποίο απευχόμαστε - βρεθούν σε παρόμοια περίσταση», δήλωσαν οι αστυνομικοί.

Ακούστε τον συγκλονιστικό διάλογο

Αλήθεια, πώς πιστεύετε θα αντιδρούσαν τα παιδιά σας αν βρίσκονταν σε αντίστοιχη περίπτωση;


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.