Αρχική InfoWoman Αγία Βαρβάρα: Η όμορφη μεγαλομάρτυς που δολοφονήθηκε από τον πατέρα της

Αγία Βαρβάρα: Η όμορφη μεγαλομάρτυς που δολοφονήθηκε από τον πατέρα της

Κάθε χρόνο στις 4 Δεκεμβρίου η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμάει τη μνήμη της Αγίας Βαρβάρας, που έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Μαξιμιανού και ήταν κόρη του ειδωλολάτρη Διοσκόρου, ο οποίος ήταν από τους πιο πλούσιους ειδωλολάτρες της Ηλιουπόλεως.

Η Αγία Βαρβάρα ήταν ένα όμορφο κορίτσι που έζησε στην πόλη της Νικομήδειας στη Μικρά Ασία, κλεισμένη από τον πατέρα της σε έναν πύργο προκειμένου να τη διαφυλάξει από τους μνηστήρες. Ο πατέρας της διέταξε να χτιστεί για εκείνη ένα λουτρό, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιεί τα δημόσια λουτρά, και ενώ το αρχικό σχέδιο προέβλεπε δύο παράθυρα, η Βαρβάρα εγκατέστησε άλλο ένα για να τιμήσει την Αγία Τριάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ INFOWOMAN.GR


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.