«Ακούω μικρά παιδιά να κλαίνε και να φωνάζουν»: Σοκάρει η κατάθεση γείτονα του γνωστού σκηνοθέτη…

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο γνωστός σκηνοθέτης, ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς ανηλίκων, μπαίνει στο μικροσκόπιο της αστυνομίας. Όσο η Εισαγγελία εξετάζει την ύπαρξη κυκλώματος παιδεραστίας με επικεφαλής τον ίδιο και πολλούς ακόμα επώνυμους εμπλεκόμενους, το ρεπορτάζ του Θανάση Γερασιμίδη στο newsit.gr φέρνει στο φως την κατάθεση ενός ενοίκου της πολυκατοικίας όπου «δρούσε» ο σκηνοθέτης το 2012. Οι αναφοράς φέρνουν ανατριχίλα…

«Ακούω μικρά παιδιά να κλαίνε και να φωνάζουν» είχε πει τον Μάιο του 2012, ο ένοικος της πολυκατοικίας πλησίον της πλατείας Καραΐσκάκη, στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία ο γνωστός σκηνοθέτης – ηθοποιός είχε “στήσει” το κολαστήριό του και ικανοποιούσε τις αρρωστημένες ορέξεις του σε ανήλικα παιδιά.

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης που για χρόνια καταχειροκροτούνταν από το κοινό, είχε, όπως αποκαλύπτουν οι μαρτυρίες, την ιδιωτική ζωή ενός εγκληματία:

Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2012 ο άνθρωπος αυτός επισκεπτόταν συχνά ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας στην πλατεία Καραΐσκάκη, το οποίο είχε νοικιαστεί, όπως λένε οι πληροφορίες, από φίλο του αλλοδαπό.

Ένας ένοικος της πολυκατοικίας όμως, δεν άντεξε τα όσα έβλεπε κι άκουγε τότε με αποτέλεσμα να απευθυνθεί στην Ελληνική Αστυνομία και να αναφέρει, ότι “τις ώρες που στο διαμέρισμα βρισκόταν ο ηθοποιός, έρχονταν ανήλικα αγόρια και κορίτσια τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν ηλικίας 13 ετών. Τα παιδιά συνοδεύονταν από ενήλικους, οι οποίοι αφού τα άφηναν στο σπίτι κολαστήριο, επέστρεφαν αρκετές ώρες αργότερα για να τα πάρουν. Οι στιγμές που βίωναν οι αθώες ψυχές ήταν μαρτυρικές, καθώς ο άνθρωπος που έδωσε το έναυσμα στις αστυνομικές αρχές για να ξεκινήσουν τις έρευνες συγκλόνισε ακόμα και τους άνδρες τις ΕΛ.ΑΣ με τις τότε περιγραφές του. «Στο διαμέρισμα έρχονται πολλά ανήλικα τα οποία κάθονται αρκετές ώρες σε αυτό. Τα παιδιά δεν είναι ελληνόπουλα. Συχνά ακούω κλάματα και φωνές τους», ήταν μερικά από τα λόγια του προς τους ανθρώπους που ανέλαβαν να ρίξουν φως στην υπόθεση”, όπως λέει το ρεπορτάζ του newsit.gr.

Αμέσως τότε οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τις παρακολουθήσεις θέτοντας σε στενό κλοιό τη συγκεκριμένη πολυκατοικία, για να διαπιστώσουν ότι στο διαμέρισμα εισέρχονται ανήλικα παιδιά κυρίως από χώρες της Αλβανίας, της Ρουμανίας και της Αλβανίας. Γρήγορα οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ φτάνουν στο συμπέρασμα ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα κύκλωμα που προμήθευε ανήλικους μετανάστες.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί βάζουν στο στόχαστρο των ερευνών τους κι ένα μπαρ στην περιοχή του Μεταξουργείου στο οποίο σύχναζε ο σκηνοθέτης – ηθοποιός, καθώς και σε αυτό τον χώρο είχαν καθημερινή παρουσία ανήλικα παιδιά από χώρες των Βαλκανίων. Σε έφοδο στο κατάστημα εντοπίζονται αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 13 έως 15 ετών, ωστόσο δεν αποδεικνύεται ότι το μέρος αποτελεί σημείο traffiking ανήλικων παιδιών. Έτσι οι αστυνομικοί απλά μοιράσουν πρόστιμα στον ιδιοκτήτη του μπαρ για κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από ανηλίκους και το ζήτημα λήγει εκεί.

Στις αρχές του Αυγούστου του 2012, ο σκηνοθέτης σταματά να πηγαίνει στο διαμέρισμα της πλατείας Καραΐσκάκη, μαζί σταματούν να εμφανίζονται και τα παιδιά και η έρευνα των αστυνομικών μένει στη μέση.

Σχεδόν 9 χρόνια μετά, τα στόματα ανοίγουν ξανά και μαζί με αυτά ο ασκός του Αιόλου για τον ίδιον και -ευχόμαστε- ΟΛΟΥΣ όσοι γνώριζαν και τον συγκάλυπταν ή και του χάριζαν απλόχερα αξιώματα…