Αρχική Σχολή Γονέων "Αμάν πια αυτό το παιδί. Με έχει κουράσει": Τι φταίει και δεν συμμορφώνεται στους κανόνες και τα όρια που του βάζετε;

"Αμάν πια αυτό το παιδί. Με έχει κουράσει": Τι φταίει και δεν συμμορφώνεται στους κανόνες και τα όρια που του βάζετε;

Ακούω πολύ συχνά γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς να παραπονιούνται για τα παιδιά τους ή τους μαθητές τους πως δεν συμμορφώνονται. Τι σημαίνει όμως ο όρος «συμμόρφωση»; Συμμόρφωση σημαίνει ότι το άτομο υποκύπτει στην πίεση που του ασκεί μια ομάδα ή ένα άτομο. Με αυτόν το ορισμό εύλογα μπορεί να αναρωτιέται ο κάθε σκεπτόμενος νους αν πρόβλημα αποτελεί το να συμμορφώνεται κανείς ή να μην συμμορφώνεται.

Για μια δημοκρατική κοινωνία το ερώτημα δεν μπορεί να είναι το πώς επιτυγχάνεται η συμμόρφωση αλλά το πόσο μεγάλη συμμόρφωση πρέπει να αναμένουμε. Ένα παιδί μπορεί να είναι υπερβολικά υπάκουο (κάτι που σύμφωνα με έρευνες είναι σπάνιο), να είναι υπέρμετρα πειθήνιο στους μεγαλύτερους, ενώ ένα άλλο μπορεί να υποκύπτει στην καταπιεστική επίδραση των άλλων. Για να απαντηθεί λοιπόν το μεγάλο ερώτημα για το πόσο μεγάλη συμμόρφωση είναι φυσιολογικό να αναμένουμε χρειάζεται να αναλογιστούμε τα ακόλουθα:

1. Σε ποιον συμμορφώνεται το παιδί μας, υπό ποιες συνθήκες και πλαίσια;

2.Μπορεί το παιδί μας να διακρίνει τις διαφορές ανάμεσα στις λογικές απαιτήσεις και στις παράλογες πιέσεις;

Διαβάστε περισσότερα στο Infokids.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.