Ανατροπή! Δεν ανοίγουν τελικά οι παιδότοποι στις 15 Ιουνίου – Τι αποφασίστηκε

Οι παιδότοποι όλης της χώρας προετοιμάζονταν για την επαναλειτουργία τους την Δευτέρα 15 Ιουνίου όπως είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.

Τελικά δεν θα ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα καθώς όπως ανακοινώθηκε τελικά εντάσσονται στη λίστα των επιχειρήσεων που συνεχίζεται η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τους στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 15.6.2020 έως και 28.6.2020 προς περιορισμό του κινδύνου της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Infokids.gr η εν λόγω απόφαση πάρθηκε καθώς υπήρχαν έντονοι προβληματισμοί αναφορικά με τα μέτρα προστασίας. Στους παιδότοπους συγκεντρώνονται παιδιά μικρής ηλικίας και είναι δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας και οι αποστάσεις μεταξύ των παιδιών στα παιχνίδια.Παράλληλα, όπως λέει, είναι δύσκολο να απολυμαίνονται διαρκώς τα παιχνίδια ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία τους. Επιπλέον είναι δύσκολο να απολυμαίνονται διαρκώς τα παιχνίδια ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία τους.