Ανήμερα της Πανελλήνιας Μέρας Δωρεάς Οργάνων ο 16χρονος Ντίνος “έδωσε” ζωή σε 7 συμπολίτες μας

Ανήμερα της Πανελλήνιας Μέρας Δωρεάς Οργάνων ο 16χρονος Ντίνος "έδωσε" ζωή σε 5 συμπολίτες μας

Με ανείπωτη θλίψη και βουβό πόνο η οικογένεια του 16χρονου Ντίνου Σιάμου από το Μεσολόγγι ετοιμάζεται να αποχαιρετίσει το παλικάρι της που “‘εφυγε” τόσο πρόωρα και τόσο άδικα χτυπημένος από οξεία κεραυνοβόλο εγκεφαλομινιγγίτιδα. Ήταν τόσο επιθετικό το βακτήριο  που άντεξε μόνο μια εβδομάδα νοσηλευόμενος στο Ρίο.

Ο 16χρονος Ντίνος με το θάνατό του “‘εδωσε ζωή” σε 7 συμπολίτες μας

Ανήμερα της Πανελλήνιας Μέρας Δωρεάς Οργάνων ο 16χρονος Ντίνος "έδωσε" ζωή σε 7 συμπολίτες μας

Οι γονείς παρά τον πόνο τους, πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους. Θέλησαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή σε συνανθρώπους μας που τα χρειάζονται και μετουσιώνοντας τον πόνο τους σε αγάπη, αλληλεγγύη και παράδειγμα ανθρωπιάς. Όπως έγινε γνωστό, με τα όργανα του αδικοχαμένου Ντίνου θα “σωθούν” 7 συμπολίτες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα υγείας.

Το παιχνίδι της μοίρας που φορτίζει ακόμη περισσότερο συγκινησιακά τους γονείς του 16χρονου Ντίνου όπως αναφέρει το onairnews.gr είναι το γεγονός ότι η διαδικασία για την δωρεά οργάνων ξεκίνησε στις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1ης Νοεμβρίου, που έχει καθιερωθεί ως η Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων.

Παράδειγμα ανθρωπιάς και αγάπης η απόφαση της οικογένειας του 16χρονου Ντίνου

Ο νεφρολόγος και Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, Περικλής Δουζδαμπάνης, συγχαίρει με ανακοίνωσή του την απόφαση της οικογένειας του 16χρονου Κωνσταντίνου από το Μεσολόγγι που έχασε τη ζωή του να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων.

Όπως σημειώνει: «Η απόφαση της οικογένειας του πρόσφατα αδικοχαμένου 16 χρόνου Ντίνου από το Μεσολόγγι να δωρίσει τα όργανα του, θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα ανθρωπιάς και αγάπης για τον συνάνθρωπο μας. Η δωρεά οργάνων απαιτεί μεγάλη ψυχική δύναμη και θα πρέπει να εμπνεύσει και να ευαισθητοποιήσει και άλλους συνανθρώπους μας προς αυτή την κατεύθυνση».

«Δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για μοσχεύματα αφού οι λίστες αναμονής για μεταμόσχευση είναι πολύ μεγάλες, παρόμοιες πράξεις ανθρωπιάς και αλτρουισμού είναι απαραίτητες για την σωτηρία εκατοντάδων συνανθρώπων μας που υποφέρουν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, ότι η πιθανότητα να χρειαστούμε σε κάποια φάση της ζωής μας κάποιο είδος μοσχεύματος είναι πολύ μεγαλύτερη από την πιθανότητα να δωρίσουμε τα όργανα μας μετά θάνατον».

Πού δόθηκαν τα όργανα του 16χρονου

Το όργανα του παιδιού θα μεταμοσχευθούν ως εξής: η καρδιά, ο ένας νεφρός,  οι δύο οφθαλμοί  και οι δύο πνεύμονες σε πάσχοντες που βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ το ήπαρ και ο έτερος νεφρός σε πάσχοντες, στη Θεσσαλονίκη.

Ανακοίνωση από το ΠΓΝΠ

Στο Πανεπιστημιακό Γενικού Νοσοκομείο Πατρών ‘’Παναγία η Βοήθεια’’, την  01-11-2021 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η λήψη ζωτικών οργάνων  από ασθενή 15 ετών από το Μεσολόγγι, μετά από  κατάλληλη προετοιμασία του δότη από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων, των Χειρουργείων και του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου μας.

Στη λήψη των οργάνων συμμετείχαν,  από το Π.Γ.Ν.Π. ο Δ/ντης της ΜΕΘ Παίδων κ. Ανδρέας Ηλιάδης, οι Χειρουργοί κ. Ιωάννης Μαρούλης και κ. Κωνσταντίνος Μπουχάγιερ καθώς και οι Οφθαλμίατροι κ. Ιωάννης Φραγκούλης και κ. Ιωάννης Ιατρόπουλος. Από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης συμμετείχαν οι γιατροί κ. Κοφινάς και κα Καρακάση και  από το Ωνάσειο  ο κ. Ιερομόναχος, ο κ. Χρυσοστομίδης και ο κ. Μυλωνάς.

Αναισθησιολογικά, η κάλυψη έγινε από τον κ. Αθανάσιο Σέργιο και την κα Στέλλα Αντωνίου.

Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π. ευχαριστεί ιδιαιτέρως την οικογένεια του άτυχου 15χρονου που υπερβαίνοντας τον πόνο και δείχνοντας εξαιρετική μεγαλοψυχία, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του παιδιού  της σε πάσχοντες συνανθρώπους μας. Επιπλέον, ευχαριστεί θερμώς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν.

Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου το τελευταίο “αντίο” στον 16χρονο

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την οικογένειά του, η κηδεία του θα τελεστεί την Τρίτη 2 Nοεμβρίου στις 15:00 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, στο Μεσολόγγι, το οποίο ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει ότι “έφυγε” ένα τέτοιο παιδί. Η οικογένεια επιθυμεί ενόψει της κηδείας του παιδιού της, αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο ΕΨΥΠΕΑ.

Συγκινεί ο αποχαιρετισμός των φίλων του

Οι φίλοι και οι συμμαθητές του 16χρονου Ντίνου τον αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο, στον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα της Κ16 Αστέρα Μεσολογγίου με αντίπαλο τους Άτλαντες Αγρινίου, στον αγώνα που διεξήχθη στο Αγρίνιο. Συγκεκριμένα, στην επίτευξη του πρώτου γκολ της ομάδα μας, όλοι οι παίκτες -φίλοι του και συμμαθητές στο σχολείο- συγκεντρώθηκαν και κράτησαν μία φανέλα του Αστέρα Μεσολογγίου που έγραφε: Ντίνο μάγκα ανάμεσά μας πάντα!!!

Διαβάστε επίσης:

O παιδίατρος εξηγεί τα παράδοξα του self test: Τι φταίει στο ψευδώς θετικό και γιατί δεν επαρκεί για να δηλωθεί κρούσμα το παιδί

11χρονη με μαχαίρι στην τάξη: Ανατροπή στο συμβάν – Τι συνέβη πραγματικά στο σχολείο

Τα παλιά παιχνίδια εκπαιδεύουν τα παιδιά με μοναδικό τρόπο για τη μεταμόσχευση οργάνων