Ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών από 6 μηνών ως 4 ετών για τον κορωνοϊό

Η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών από 6 μηνών ως 4 ετών, έναντι του κορωνοϊού, ανοίγει αύριο, Παρασκευή (11/11/2022). Υπενθυμίζεται ότι η σύσταση αφορά βρέφη και παιδιά με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

 Την επόμενη εβδομάδα οι πρώτοι εμβολιασμοί

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους θα ανοίξει τις πρωινές ώρες αύριο, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, για τον προγραμματισμό ραντεβού και οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα εμβόλια αυτά, θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τη χορήγησή τους εδώ 

Τι ισχύει για τον εμβολιασμό των παιδιών από 6 μηνών ως 4 ετών για τον κορωνοϊό

Η χώρα μας έχει παραλάβει τα εμβόλια της Pfizer για τον εμβολιασμό παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας. Οι δόσεις των εμβολίων για τα μικρά παιδιά είναι μικρότερες. Tο εμβόλιο της Pfizer χορηγείται σε τρεις δόσεις των 3 μικρογραμμαρίων η κάθε μία. Οι πρώτες δύο δόσεις συνιστάται να χορηγούνται με διαφορά τριών εβδομάδων και η τρίτη, το νωρίτερο 8 εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, σύμφωνα με τη σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Ενισχυτικές δόσεις δεν έχουν εγκριθεί για αυτές τις ηλικίες.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έλαβε υπόψη τα τρέχοντα επιδημιολογικά και λοιπά επιστημονικά δεδομένα σύμφωνα με τα οποία ο κίνδυνος σοβαρής νόσου Covid-19 σε υγιή παιδιά ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών είναι χαμηλός.

Δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα η πιθανότητα νοσηλείας και επιπλοκών λόγω νόσου Covid είναι μεγαλύτερη σε παιδιά με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει τον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού παιδιών ηλικίας 6 μηνών έως 4 ετών με υποκείμενα νοσήματα ή ανοσοκαταστολή. Επιπλέον, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο όποιος κίνδυνος σε τυχόν νέο επιδημικό κύμα από την παρούσα ή από νέες παραλλαγές του ιού, παρέχεται η δυνατότητα εμβολιασμού σε υγιή παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας μετά από σύμφωνη ιατρική γνώμη.

Διαβάστε επίσης:

Χρειάζεται να δίνουμε στα παιδιά κάποιο συμπλήρωμα βιταμινών για ενδυνάμωση λόγω ιώσεων; Ο παιδίατρος απαντά

“Έσκισαν” τα Ελληνόπουλα στην 1η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής Junior με 3 ασημένια μετάλλια και ένα χάλκινο

Φρίκη στο Λαύριο: Συνελήφθη 47χρονος για ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του 16χρονου ανιψιού του