Ανοιξιάτικη σαλάτα με λάχανο και μήλο

Θέλετε να φτιάξετε μια ξεχωριστή σαλάτα γεμάτη χρώμα, αρώματα και πλούσια διατροφική αξία; Τότε αξίζει να ακολουθήσετε τη συνταγή μας και το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!

Υλικά:

για τη βινεγκρέτ μέλι-μουστάρδα

100 γρ ηλιέλαιο
180 γρ ελαιόλαδο
60 γρ βαλσαμικό ξύδι
20 γρ μουστάρδα ντιζόν
30 γρ μουστάρδα με κοκκους
50 γρ μέλι
50 γρ νερό

για τη σαλάτα

300 γρ λάχανο άσπρο, λεπτοκομμένο (καλύτερα από μαντολίνο)
200 γρ λάχανο κόκκινο, λεπτοκομμένο
60γρ πιπεριά κόκκινη σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν)
60 γρ πιπεριά κίτρινη σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν)
80 γρ πράσινο μήλο σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν)
100 γρ καρότο σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν)
200 γρ βινεγκρέτ μέλι-μουσταρδα
φυλλα μαϊντανού

Εκτέλεση:

Αρχικά φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ. Βάλτε όλα τα υλικά (εκτός από τα λάδια και το νερό) στο μπλέντερ. Ξεκινήστε το και σιγά σιγά ρίξτε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν η σάλτσα γίνει πολύ πηχτή αραιώστε με λίγο νερό. Επειδή φτιάχνει αρκετή ποσότητα, φυλάξτε τη σε βαζάκι στο ψυγείο. Mετά φτιάχνουμε τη σαλάτα. Αναμείξτε όλα τα υλικά λίγο πριν σερβίρετε. Το λάχανο, η πιπεριά και το καρότο μπορούν να έχουν κοπεί και από πριν. Το μήλο θα πρέπει να το κόψετε λίγο πριν το σερβίρισμα γιατί μαυρίζει.

Διαβάστε επίσης:

Κρέπες αλμυρές με κοτόπουλο, τυρί και καλαμπόκι

Muffins σοκολάτας χωρίς αυγά!

Κέικ με ταχίνι και μήλα