Φεύγει για Βερολίνο ο 15χρονος Γιάννης για μία ακόμη λεπτή επέμβαση ζωής

Φεύγει για Βερολίνο ο 15χρονος Γιάννης για μία ακόμη λεπτή επέμβαση ζωής

Έτοιμος για ένα ακόμη ταξίδι ζωής είναι ο 15χρονος Γιάννης από τα Καβάσιλα, ο οποίος  καθώς πάσχει από την σπάνια ασθένεια CAVERNOMA CEREBRAL και με την περιπέτεια υγείας του έχει συγκινήσει όλη την Ελλάδα.

Χάρη στην ευαισθησία γνωστών, φίλων, αγνώστων, μα πάνω απ’ όλα ανθρώπων, ο Γιάννης ετοιμάζεται να ξαναπάει στο Βερολίνο για μία ακόμα λεπτή επέμβαση στο κεφάλι, σε ειδικό Κέντρο της γερμανικής πόλης.

Η αγάπη του κόσμου ήταν αθρόα όλο αυτό το διάστημα, το ποσό των 25.000 ευρώ που απαιτείτο μαζεύτηκε, με τη συνδρομή και της «Παιδικής Χαράς», και ο Γιάννης μετράει τις μέρες για την νέα πτήση ζωής.

Θα «πετάξει» αρχές Ιουνίου, όταν αναρρώσει από μια μικροεπέμβαση στα δάχτυλα του ποδιού του, απόρροια της πολύμηνης ακινησίας του.

Ο Γιάννης θα υποβληθεί σε δεύτερη επέμβαση στο κεφάλι του, αυτή τη φορά για να αποκατασταθεί, όσο είναι εφικτό, το σοβαρό πρόβλημα παραμόρφωσης του προσώπου του, που προκλήθηκε από το αιμαγγείωμα. Την επέμβαση θα κάνει ο ίδιος χειρουργός που έκανε και την πρώτη.

Η συγκλονιστική ιστορία του παιδιού

Στο Ιnfokids.gr είχαμε αναδείξει την ιστορία του παιδιού όταν τον Σεπτέμβριο του 2021, υπέστη εγκεφαλικό και έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στην εντατική του Νοσοκομείου Ρίο Πατρών.

Ο Γιάννης επέστρεψε ζωντανός αλλά παραμορφωμένος. Το πρόσωπό του, στη μια πλευρά, είναι σαν κερί που έχει λιώσει αναφέρει ο μπαμπάς του μιλώντας στο pelop.gr.

Δεν περπατάει. Ισως να μην περπατήσει ποτέ ξανά στη ζωή του. Τις περισσότερες ώρες στο κρεβάτι και οι μικρές μετακινήσεις του με καροτσάκι. Δεν μιλάει κανονικά, αλλά καταλαβαίνει τα πάντα.

Διαβάστε επίσης:

Ένας απλός τρόπος για να διαλέξετε τα καλύτερα καλλυντικά για την υγεία του μωρού σας

Θρήνος στο Βόλο για την 30χρονη μητέρα που “‘έφυγε” τόσο νωρίς

Ραγίζουν καρδιές οι ιστορίες των παιδιών που χάθηκαν στο μακελειό του Τέξας