“Αντιμετωπίζω τους μαθητές μου σαν παιδιά με αυτισμό και έχουν ανθίσει!”: Το post μιας δασκάλας που έγινε viral

H Karen Blacher είναι δασκάλα Δημοτικού στη Ν. Υόρκη με ειδίκευση στην ειδική αγωγή. Πριν από μερικές ημέρες δημοσίευσε ένα post αναφορικά με την ανάγκη της συμπερίληψης παιδιών με αυτισμό, το οποίο πολύ γρήγορα έγινε viral, πήρε μεγάλη έκταση, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που θεωρούν πως η μέθοδος που χρησιμοποιεί αυτή η δασκάλα στην τάξη της είναι άριστη.

Η ίδια γράφει:

“Ξεκίνησα την καριέρα μου ως δασκάλα, όμως λίγα χρόνια μετά σταμάτησα για να μείνω στο σπίτι και να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Έχω τρία φανταστικά παιδιά, το κάθε ένα εκ των οποίων έχει τη δική του νευροποικιλότητα (*κάποια δυσκολία μαθησιακή ή στο φάσμα του αυτισμού).

Πέρσι, έπειτα από πάνω από 10 χρόνια εκτός εργασιακού πεδίου, επέστρεψα στην διδασκαλία. Και έχω αρχίσει σιγά-σιγά να συνειδητοποιώ πόσο διαφορετικά είναι πλέον όσα κάνω, έχοντας ζήσει τόσα πολλά χρόνια σε ένα σπίτι με τόσο διαφορετικά παιδιά.

Όλοι οι μαθητές μου είναι νευροτυπικοί. Η τάξη μου, όμως, μοιάζει με τάξη ειδικής αγωγής. Διδάσκω το ενδιαφέρον και την συναισθηματική παιδεία. Δίνω στους μαθητές μου αντικείμενα για να πιάνουν και αισθητηριακά παιχνίδια. Έχουμε μία γωνία ηρεμίας που τη χρησιμοποιώ για να τους μαθαίνω πώς να αυτο-ρυθμίζονται.

Οι μαθητές μου ανθίζουν.

Και αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω κάτι.

Όταν συμπεριφερόμαστε στα αυτιστικά παιδιά όπως ο κόσμος μας λέει να συμπεριφερόμαστε στα νευροτυπικά παιδιά, αυτά υποφέρουν.

Όμως δεν έχω συναντήσει ούτε έναν άνθρωπο, καμίας ηλικίας ή νευρότυπου, που δεν έχει ανθίσει όταν του φέρονται σα να είναι αυτιστικός (εννοώ, φυσικά, όπως ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να συμπεριφερόμαστε σε έναν αυτιστικό. Με ανοιχτή επικοινωνία, ευέλικτες προσδοκίες και σεβασμό στην αυτο-υπεράσπιση και αυτο-ρύθμιση).

Και αυτό με κάνει να σκέφτομαι, ότι ίσως τα άτομα με νευροποικιλότητες δεν είναι τα μόνα που έχουν παρεξηγηθεί και δεχθεί κακομεταχείριση όλον αυτόν τον καιρό.

Είναι απλά εκείνα που το έχουν νιώσει περισσότερο και εκείνα που τελικά μετέφεραν το μήνυμα σε όλη την ανθρωπότητα, ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος να φέρεσαι.”

Δείτε εδώ το αρχικό της Post:

I made this post in an autism-inclusivity group, and so many folks have been asking to share it that I thought I'd make…

Gepostet von Karen Blacher am Samstag, 26. September 2020

πηγή φωτογραφιών: goodmorningamerica.com