Άντρια Ζαφειράκου: Γνωρίστε την Ελληνοκύπρια δασκάλα που διεκδικεί το βραβείο του Παγκόσμιου Δασκάλου

Άντρια Ζαφειράκου, η Ελληνοκύπρια δασκάλα που εργάζεται στο κοινοτικό σχολείο του Άλπερτον στο Μπρεντ του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι μεταξύ των 10 φιναλίστ που διεκδικούν το έπαθλο του Καλύτερου Δασκάλου του Varkey Foundation.

Ας γνωρίσουμε την Άντρια Ζαφειράκου

Ζει στη Μεγάλη Βρετανία και διδάσκει σε ένα σχολείο με μαθητές διαφόρων εθνικοτήτων, όπου ομιλούνται 35 γλώσσες. Οι μαθητές σε αυτό το σχολείο προέρχονται από κάποιες από τις πιο φτωχές οικογένειες της Βρετανίας- κάποιες εκ των οποίων μοιράζονται σπίτια με πέντε άλλες οικογένειες- ενώ άλλοι εκτίθενται σε βία από συμμορίες, σε μια περιοχή που έχει τον τρίτο υψηλότερο δείκτη δολοφονιών στη Βρετανία.

Η κ. Ζαφειράκου, όπως σημειώνεται στη σελίδα του διαγωνισμού, μπήκε στη διαδικασία ναμάθει τα βασικά κάθε γλώσσας που ομιλείται στο σχολείο για να μπορεί έστω να χαιρετά τους μαθητές και τους γονείς τους, και να επανασχεδιάσει το πρόγραμμα μαθημάτων, με αποτέλεσμα να καταφέρει να «αγγίξει περιθωριοποιημένους μαθητές που δεν μιλούν αγγλικά».

«Βοήθησε έναν δάσκαλο μουσικής να ξεκινήσει μια σομαλική σχολική χορωδία, ενώ εισάγοντας καταστάσεις της πραγματικής ζωής στα μαθήματα Μαθηματικών βοήθησε το τμήμα του σχολείου της να κερδίσει τη διάκριση TES 2017 για την ομάδα Μαθηματικών της χρονιάς. Χάρη στις προσπάθειές της, το σχολείο της είναι στο στο κορυφαίο 1-5% της χώρας από άποψης προσόντων και πιστοποιητικών» σημειώνεται σχετικά στη σελίδα του διαγωνισμού.

Της ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!