“Απλά και Διαφορετικά”: 20 συνταγές για γλυκά και αλμυρά σνακ που μπορείτε να φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας

Αν θέλετε να προσφέρετε στα παιδιά σας εύκολα και κυρίως πεντανόστιμα γλυκά και αλμυρά σνακ αλλά δυστυχώς η μαγειρική δεν είναι το φόρτε σας, τότε το βιβλίο συνταγών “Απλά και διαφορετικά” του Γιώργου Ευγενειάδη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο είναι ό,τι ακριβώς ψάχνετε!

Ένα βιβλίο μαγειρικής αλλιώτικο από τ΄άλλα

Πρόκειται για ένα διαφορετικό βιβλίο συνταγών που δεν θυμίζει σε τίποτα τα αντίστοιχα βιβλία που έχετε στο σπίτι ή έχετε κατά καιρούς διαβάσει. Ο Γιώργος Ευγενειάδης που σπούδασε Τεχνολογία & Επιστήμη των Τροφίμων και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δημόσια Ειδική Εκπαίδευση έχοντας για μαθητές του άτομα από όλο το φάσμα του αυτισμού, με νοητική υστέρηση, διάσπαση προσοχής ή υπερκινητικότητα, έγραψε ένα βιβλίο με είκοσι συνταγές αρτοζαχαροπλαστικής που είναι εύκολες ως προς την εκτέλεσή τους και έχουν ως πρώτη τους ύλη, υλικά που όλες οι μαμάδες έχουμε στο ντουλάπι μας.

Η πρωτοτυπία αυτού του συνταγολογίου έγκειται στο γεγονός, ότι τα υλικά και οι ποσότητες, τα σκεύη και ο τρόπος εκτέλεσης περιγράφονται αναλυτικά με σκίτσα της εικαστικού Δέσποινας Παπαχριστούδη, που δείχνουν βήμα-βήμα τα στάδια και δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποιο λάθος ή να μπερδευτεί όποιος αναλάβει να φτιάξει μια από τις συνταγές. Η εν λόγω τακτική είναι άκρως βοηθητική, δεν αγχώνει τον αναγνώστη αλλά αντιθέτως του παρέχει την ασφάλεια, ότι του δίνονται όλες οι οδηγίες ώστε να φτιάξει το γλυκό ή το αλμυρό σνακ που λαχταρά. Σημειωτέον, το στήσιμο του βιβλίου είναι τέτοιο που προσ(κ)αλεί ακόμα τα παιδιά που έχουν μαγειρικές ή ζαχαροπλαστικές ανησυχίες, να σηκώσουν τα μανίκια, να αναλάβουν δράση και να πειραματιστούν στην κουζίνα. Μάλιστα, το βιβλίο είναι χρηστικό και για τα παιδιά ειδικής αγωγής, καθώς φιλοσοφία του είναι ότι όλοι μπορούν μαγειρέψουν.

Ακολουθώντας τις προτεινόμενες συνταγές, για τις οποίες ο συγγραφέας άντλησε έμπνευση από τους μαθητές του, θα φτιάξετε μεταξύ άλλων -χωρίς να δυσκολευτείτε και, το κυριότερο, χωρίς να αγχωθείτε για το αν θα σας πετύχει-  ένα αρωματικό κέικ μανταρινιού με μαύρη σοκολάτα, μια αλμυρή πάστα φλόρα τυριού κι ένα τραγανό κροκ μαντάμ, καθώς και μια τούρτα παγωτού με πραλίνα αμυγδάλου, ένα γεμιστό ρολό σπανάκι ή ένα αλμυρό cheesecake.

Απλά και Διαφορετικά – δοκιµάστε το!

Το “Απλά και διαφορετικά” είναι ένα βιβλίο που μας προσκαλεί να μαγειρέψουμε στο σπίτι μας, να διασκεδάσουμε τη διαδικασία και να περάσουμε όμορφες αρτοζαχαροπλαστικές στιγμές με τα παιδιά που λατρεύουν να μας βοηθούν στην κουζίνα.

Πάρτε μια ιδέα για τον τρόπο που “λειτουργεί” το βιβλίο διαβάζοντας, και δοκιμάζοντας, την παρακάτω συνταγή για λαχταριστές τηγανίτες!

 

…καλή επιτυχία!