Ας σώσουμε το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης – Τι πρέπει να κάνουμε

Το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε αναζήτηση στέγης, καθώς το κτίριο στο οποίο στεγάζεται κρίθηκε ακατάλληλο και δεν θα λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά 2019-2020.

Προβλήματα στατικότητας

Οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου που διενεργείται στα σχολικά κτίρια διαπίστωσαν σημαντικά προβλήματα στατικότητας στο κτίριο της οδού Αρχαιολογικού Μουσείου 29, όπου στεγάζεται το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έχει θορυβήσει τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, που αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα μεταφοράς των μαθητών, αλλά δηλώνουν συγχρόνως ότι δεν θα επιτρέψουν να υιοθετηθούν λύσεις που τυχόν θα προβλέπουν λειτουργία του πειραματικού μαζί με κάποιο άλλο σχολείο σε πρωινή και απογευματινή βάρδια.

Κραυγή αγωνίας από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απευθύνει κραυγή αγωνίας και κάνει όλες τις κινήσεις ώστε να βρεθεί σύντομα ένα κατάλληλο κτίριο για την μεταστέγαση του σχολείου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν:

«Όλοι εμείς οι γονείς των μαθητών του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου στη Θεσσαλονίκη ενημερωθήκαμε ότι το σχολείο μας είναι ακατάλληλο να στεγάσει τα παιδιά μας τη νέα σχολική χρονιά.

Δηλώνουμε παρόντες και αποφασισμένοι να βρεθεί άμεσα λύση: ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον που θα μπορεί να υποστηρίξει τον λόγο ύπαρξής του, τον πειραματικό του χαρακτήρα.

Ας μείνει ο πειραματισμός στις εκπαιδευτικές μεθόδους διδασκαλίας και όχι στις ζωές των παιδιών μας. Ζητάμε άμεσα λύση, ζητάμε να πραγματοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, ζητάμε να εφαρμοστούν οι προγραμματικές δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας για ενίσχυση του θεσμού των Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων, που σίγουρα δεν αντιστοιχούν σε αυτό που συμβαίνει τώρα στο σχολείο μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει όρθιο και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για αυτό!”

Υπογράψτε το ψήφισμα μέσω διαδικτύου

Όσοι επιθυμείτε να στηρίξετε το αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της στέγασής του μπορείτε να υπογράψετε στην ηλεκτρονική συγκέντρωση υπογραφών που διεξάγεται μέσω της γνωστής ιστοσελίδας secure.avaaz.org.

Για να υπογράψετε το ψήφισμα πατήστε εδώ