Πάτρα: Όλα τα νεότερα για την υγεία του 18 μηνών μωρού που είναι διασωληνωμένο

Θετικά είναι τα μηνύματα για την πορεία της υγείας του 18 μηνών αγοριού που νοσηλεύεται από την Κυριακή διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο «Παναγία η Βοήθεια».

Το 18 μηνών μωρό αποσωληνώθηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, το αγοράκι απωσωληνώθηκε αλλά θα παραμείνει για ακόμα ένα 24ωρο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ωστόσο «έχει ξεφύγει κάθε κίνδυνο για τη ζωή του. Είμαι πολύ ευχαριστημένος» δήλωσε o Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης.

Ποια ήταν η αιτία του υψηλού πυρετού και των σπασμών

Yπενθυμίζεται ότι το αγοράκι μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο Κ.Υ Γαστούνης και από εκεί, στο Νοσοκομείο Πύργου, με σπασμούς και πολύ υψηλό πυρετό, που δεν υποχωρούσε. Οι γιατροί του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, αποφάσισαν τη διασωλήνωση και διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Οι γιατροί ακόμη δεν έχουν βρει ποιο είναι το αίτιο που προκάλεσε την σοβαρή κλινική εικόνα του παιδιού. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει «κάποια λοίμωξη, μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα.