Πάτρα: Ώρες αγωνίας για 18 μηνών μωρό – Διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο

Διασωληνωμένο σε σοβαρή κατάσταση, μεταφέρθηκε το πρωί της Κυριακής ένα βρέφος 18 μηνών στην παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Tο αγοράκι είναι σε καταστολή και οι γιατροί εκτιμούν ότι σήμερα θα είναι σε θέση να μιλήσουν με ασφάλεια για την πορεία της υγείας του.

Υψηλός πυρετός που δεν υποχωρούσε

Το αγοράκι – σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Patrisnews– μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο Κ.Υ Γαστούνης και από εκεί, στο Νοσοκομείο Πύργου, με σπασμούς και πολύ υψηλό πυρετό, που δεν υποχωρούσε. Οι γιατροί του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, αποφάσισαν τη διασωλήνωση και διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Κάτι που έγινε με τη συνοδεία δυο γιατρών, εκ των οποίων ο ένας αναισθησιολόγος – όπως άλλωστε πρέπει να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Το αγοράκι παρελήφθη από τους γιατρούς της ΜΕΘ Παίδων του είχαν ενημερωθεί για τη διακομιδή του προετοιμάζοντας την εισαγωγή του ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Τι δήλωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου του Ρίου

«Είναι ήρεμο στον αναπνευστήρα. Πριν διασωληνωθεί είχε αρκετή ώρα σπασμούς», δήλωνε στο tempo24.news, ο Διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης. Άγνωστο ωστόσο παραμένει το αίτιο που προκάλεσε στο 18μηνών αγοράκι τους σπασμούς, καθώς δεν έχει κάποιο ιατρικό ιστορικό.

To παιδί θα υποβληθεί σε εγκεφαλογράφημα, ώστε να διαπιστωθεί τι συμβαίνει, αφού δεν υπήρχε ιστορικό που να δικαιολογεί την κατάστασή του.