Cookies με βρώμη και κανέλα

Αν θέλετε να έχετε μια γλυκιά λιχουδιά για τα πιτσιρίκια σας και να τους τη σερβίρετε με το πρωινό τους γάλα, να την παίρνουν στο σχολείο σαν κολατσιό ή το απόγευμα λίγο μετά το τέλος του διαβάσματος τότε τα cookies είναι μια σίγουρη επιλογή.

Ξέρετε πόσο θρεπτική είναι η βρώμη; Είναι μια φυσική τροφή, ένα εξαιρετικά θρεπτικό δημητριακό που βρίσκεται στη βάση της Μεσογειακής διατροφής και παρέχει στον οργανισμό μας πολύτιμα στοιχεία, όπως μεταξύ άλλων, οι διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, τα αντιοξειδωτικά, οι πρωτεΐνες και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Γνωρίζατε οτι έχει σημαντικά μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες σε σχέση με το καλαμπόκι και το σιτάρι; Η  θρεπτική αξία των νιφάδων βρώμης, έγκειται στην πλούσια περιεκτικότητα τους σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μεταλλικά στοιχεία, ιχνοστοιχεία και φυσικά σε φυτικές ίνες (όπως οι β-γλυκάνες), των οποίων η ευεργετική δράση «αγκαλιάζει» το καρδιαγγειακό και το πεπτικό σύστημα. Μια μόλις μερίδα των 40 γρ. νιφάδων βρώμης, αρκεί για να καλύψει το 15% των ημερήσιων αναγκών μας σε φυτικές ίνες!

Εμείς τη συνδυάζουμε με το μήλο που αυτή την εποχή βρίσκεται στα καλύτερά του και φτιάχνουμε απίθανα μπισκοτάκια! Δοκιμάστε τα!

Υλικά:

150 γρ. κρέμα γάλακτος
75 γρ. μαύρη ζάχαρη
75 γρ. μέλι
350 γρ. νιφάδες βρώμης
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
250 γρ. μήλο τριμμένο στον τρίφτη
1 κ.γ κανέλα
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το μέλι. Προσθέτουμε τη βρώμη, το μπέικιν και το μήλο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσουν τα βγάζουμε απο τα φορμάκια και πασπαλίζουμε με άχνη.