“Αθλητισμός στην Ελλάδα, αυτό το ανέκδοτο”: Γνωστός προπονητής μπάσκετ ξεσπά για την απαξίωση που ξεκινά από την εφηβεία

Με ανάρτησή του στα social media, η οποία σήμερα κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο προπονητής μπάσκετ του ΟΦΗ, Βασίλης Ράλλης ξεσπά για το γεγονός ότι μεγάλος μέρος των αθλητικών δραστηριοτήτων παραμένει ανενεργό, δίνοντας όμως έμφαση στο γεγονός, ότι ο αθλητισμός έχει έτσι κι αλλιώς απαξιωθεί στην χώρα αυτή χρόνια τώρα και από πολύ νωρίς στην ζωή των παιδιών.

Με αφορμή την αγωνιστική απραξία αλλά κυρίως το γεγονός ότι δεν μπορούν να γυμναστούν οι νεαροί της χώρας τον τελευταίο ένα χρόνο, αξίζει να διαβάσετε τι γράφει ο έμπειρος προπονητής:

Αναλυτικά η ανάρτηση του Βασίλη Ράλλη:

“Αθλητισμός στην Ελλάδα, αυτό το ανέκδοτο.

Λες ότι είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής-μπασκετμπολίστας- προπονητής-διαιτητής κτλ και το 80% των ανθρώπων σου λέει, δουλειά είναι ο αθλητισμός; Τι άλλη δουλειά κάνεις;

Γι αυτούς επαγγελματίες είναι ο Giannis, ο Σπανούλης, ο Φορτούνης και οι λοιποί άξιοι. Λες και αυτοί φύτρωσαν.

Υποτίμηση από όλους και παντού. Ξεκινώντας από την παιδική ηλικία.

Εχεις γυμναστική στο σχολείο, πας με τζιν, βάζεις μια φόρμα από πάνω την ώρα του μαθήματος και όλα καλά. Ο γυμναστής και το μάθημα του, είναι το ρεπό της ημέρας. Πας 16-17-18 ετών και «πρέπει» να σταματήσεις να αθλείσαι γιατί «πρέπει» να διαβάζεις. Γιατί ο αθλητισμός σου «τρώει» χρόνο. Επειδή οι γονείς «ξέρουν» καλύτερα από τον οποιοδήποτε ειδικό.

Δημιουργήσαμε μια κοινωνία παχύσαρκων και υπερηλίκων που καταστρέφει και τις επόμενες γενιές.

Που οι πολιτικοί (κάθε χρώματος, κόμματος και ιδεολογίας, όλοι μεταπολεμικά) και οι ιατρικοί επιστήμονες, αποδεδειγμένα ένα χρόνο τώρα, θεωρούν τον αθλητισμό περιττό. Επειδή έτσι. Σιγά μωρε και τι έγινε; Πάτα 6, στείλε sms και αθλήσου.
Επειδή εκείνοι, έβαζαν την φόρμα πάνω από το τζιν.

Λες ανοίξτε τον αθλητισμό και η απάντηση είναι, μα τόσα άλλα είναι κλειστά. Εστίαση, λιανεμπόριο και ένα σωρό επαγγέλματα. Όλα σε ένα τσουβάλι.
Νούμερο ένα επικινδυνότητα έχουν οι παχύσαρκοι και οι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα, αλλά ο αθλητισμός κλειστός. Έναν χρόνο τώρα, τα παιδιά στους υπολογιστές και στα ταμπλετ και όχι στα γήπεδα. Αθλούνται με το Wii. Οι αυριανοί ενήλικες με υποκείμενα νοσήματα. Και νωρίτερα από την δίκη μας γενιά.

Πρώτοι υπεύθυνοι για όλο αυτό; Εμείς οι ίδιοι φυσικά. Οι άνθρωποι που τον υπηρετούν. Επειδή τόσα χρόνια είμαστε βολεψακηδες.
Συμπέρασμα:

Η χώρα που γέννησε τον αθλητισμό είναι η μόνη χώρα που υποτιμάει όσους τον υπηρετούν.

Η χώρα που γέννησε τον αθλητισμό, του έβγαλε το θ. Τον θεωρεί αλητισμό.”