Κεραμέως: Τι θα γίνει με το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων

Το ζήτημα του ανοίγματος των Γυμνασίων και των Λυκείων μονοπωλεί τις συζητήσεις των γονιών μαθητών της Δευτεροβάθμιας.

Όπως διευκρίνισε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου δεν έχει προγραμματιστεί, μέχρι στιγμής, κάποια συζήτηση με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων σχετικά με το ενδεχόμενο άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων.

Kλειστά Γυμνάσια και Λύκεια μέχρι νεοτέρας

«Αυτή τη στιγμή δεν έχω εικόνα ότι ότι θα υπάρχει αυτή την εβδομάδα τέτοια συζήτηση, αλλά θα γίνει για άλλα θέματα, όπως η πρακτική των τελειόφοιτων», είπε χαρακτηριστικά.

Mε τις συνθήκες αυτές φαίνεται ότι δεν θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου καθώς ακόμη δεν έχει δοθεί το πράσινο φως από τους Ειδικούς.

Ποια είναι η πρόταση του Υπουργείου για την επαναλειτουργία της Δευτεροβάθμιας

Όπως ξεκαθάρισε η υπουργός στόχος είναι η επιστροφή όλων των βαθμίδων της Δευτεροβάθμιας και όχι η σταδιακή επαναλειτουργία τους, καθώς η δια ζώσης διδασκαλία είναι σημαντική όσο και αν τα μαθήματα συνεχίζονται απρόσκοπτα μέσω τηλεκπαίδευσης. “Η προσπάθεια που κάνουμε είναι να επαναλειτουργήσουν το συντομότερο δυνατόν οι εκπαιδευτικές δομές. Η τηλεκπαίδευση έχει βοηθήσει στο κάνουμε ένα άλμα ψηφιοποίησης και έχει βοηθήσει καθοριστικά στο να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία και να προχωρήσει η ύλη.” Παρολαυτά, τις σχετικές αποφάσεις θα τις λάβει η Επιτροπή των Ειδικών οπότε αναμένεται ο προγραμματισμός της διάσκεψης και η εισήγησή τους.

Είναι πιθανό το σενάριο της επιστροφής μόνο της Γ Λυκείου;

Ερωτηθείσα για τον αν μπορεί να επαναλειτουργήσει δια ζώσης η Γ Λυκείου, η υπουργός διευκρίνισε  ότι υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες, καθώς οι ίδιοι εκπαιδευτικοί διδάσκουν και στην Α’ και στην Β’ Λυκείου. «Σε κάθε περίπτωση θα συζητηθεί όπως κάνουμε για κάθε απόφαση που αφορά στην Παιδεία».

Πότε θα ξεκινήσει η ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια;

Η υπουργός απάντησε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Υπάρχουν σκέψεις για μη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων στα Γυμνάσια και τα Λύκεια;

Σε ερώτηση του Infokids.gr για τον αν εξετάζεται το ενδεχόμενο μη διεξαγωγής προαγωγικών εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια η υπουργός απάντησε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις καθώς τα μαθήματα συνεχίζουν κανονικά με τηλεκπαίδευση. Το ζήτημα θα εξεταστεί αν και εφόσον παρουσιαστούν προβλήματα με την κάλυψη της ύλης και οι όποιες αποφάσεις θα παρθούν εν ευθέτω βάσει της διαμορφωθείσας κατάστασης. Χαρακτηριστικά η υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “θα μελετήσουμε το θέμα όταν επιστρέψουμε στη δια ζώσης διαδικασία, σε συνεργασία με ΙΕΠ και θα εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους”