Κεραμέως: “Θα έχουμε κρούσματα στα σχολεία όσο θα έχουμε κρούσματα στην κοινωνία”

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο της σημερινής διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια και τις αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις αναφέρθηκε στο ζήτημα της επαναλειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τονίζοντας ότι έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, τα οποία εφαρμόζονται πλήρως στη σχολική κοινότητα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε “Κανένα από τα τεστ στα οποία υπεβλήθησαν οι εκπαιδευτικοί δεν βγήκε θετικό. Θα υπάρχουν στα σχολεία κρούσματα όσο υπάρχουν και στην κοινωνία. Όσο πιο πιστά τηρούμε τα μέτρα τόσο πιο σύντομα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα”.

Τα πρώτα τμήματα Δημοτικών που έκλεισαν λόγω κρουσμάτων είναι γεγονός

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι από χθες έχει γίνει γνωστό ότι έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω ανίχνευσης κρουσμάτων τμήματα σχολείων στη Λάρισα, στη Θεσσαλονίκη και στη Κάλυμνο.

Ενώ πριν λίγη ώρα γνωστοποιήθηκε θετικό κρούσμα σε μαθητή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου. Σταμάτησε να λειτουργεί η συγκεκριμένη τάξη που πηγαίνει ο μαθητής, ενώ παράλληλα σταμάτησε και η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου που λειτουργεί στο κτήριο, αφού σε αυτό ενώνονται πολλά τμήματα και θα μπορούσε ευκολότερα να μεταδοθεί και σε άλλους μαθητές ή εκπαιδευτικούς ο ιός.

Σύμφωνα με το anagnostis.org, η ανησυχία εκπαιδευτικών και μαθητών – γονιών όμως είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού το υπόλοιπο κτήριο συνεχίζει να λειτουργεί. Στο κτήριο αυτό συστεγάζονται δύο σχολεία, το 2ο δημοτικό και το 5ο δημοτικό. Μάλιστα οι κοινόχρηστοι χώροι είναι κοινοί και κανείς δεν ξέρει απ΄ όσους έχουν παραμείνει στο σχολείο, αν έχει έρθει σε επαφή με το θετικό κρούσμα.

Οι επόμενες κινήσεις είναι να γίνει απολύμανση στο σχολείο, καθώς και ιχνηλατήσεις των κρουσμάτων.