Ζουμερή σοκολατόπιτα με ελαιόλαδο Θάσου: Οι πιο αγνές ύλες σε ένα νόστιμο γλυκάκι

σοκολατόπιτα

Μια πολύ νόστιμη επιλογή γλυκού για να φτιάξετε το Σαββατοκύριακο.

Ο σεφ Ανδρέας Λαγός μάς προτείνει μια πολύ νόστιμη σοκολατόπιτα με ελαιόλαδο. Η συνταγή που μας δείχνει γίνεται με υλικά που οι περισσότεροι έχουμε στην κουζίνα μας και ο μόνος εξοπλισμός που χρειάζεται είναι ένα μπολ, ένα σύρμα και ένα πυρίμαχο σκεύος κι ένα κατσαρολάκι για το σιρόπι.

Υλικά:

Για τη σοκολατόπιτα:

4 μεγάλα αβγά

1 κούπα ζάχαρη καστανή

200 ml ελαιόλαδο (με ελαφριά γεύση)

200 ml γάλα

200 γρ. αλεύρι

40 γρ. πούδρα αμυγδάλου

30 γρ. μπέικιν πάουντερ

3 κ.σ. κακάο

Για το σιρόπι:

600 ml γάλα

100 ml ελαιόλαδο Θάσου

100 γρ. ζάχαρη καστανή

2 κ.σ. κακάο

100 γρ. bitter κουβερτούρα

1 αστεροειδή γλυκάνισο ή 1 στικ κανέλας

1 φλούδα από πορτοκάλι

Ξηροί καρποί για το σερβίρισμα

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή στοβίντεο:

Διαβάστε επίσης:

«Μαμά θέλω γλυκό»: 10 υγιεινές, εύκολες και οικονομικές συνταγές για γλυκά

Τηγανίτες σοκολάτας με μπανάνα

Με γεύση κέικ καρότου: Οι πιο νόστιμες και υγιεινές γλυκές μπαλίτσες