Αττική: Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο λόγω καιρού

Πολλά σχολεία στην Αττική θα είναι κλειστά λόγω του καιρού. Δείτε παρακάτω αναλυτικά ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν:

Λόγω της χιονόπτωσης σε όλη τη χώρα και των προβλέψεων για παγετό τις πρωινές ώρες, ο δήμος Αθηναίων ενημερώνει τους πολίτες ότι την Τρίτη (10-01-2017), τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων, θα παραμείνουν κλειστά. Στον Κορυδαλλό θα είναι κλειστά το 3ο, 7ο, 8ο, 18ο, 19ο και 21ο νηπιαγωγείο, καθώς και το 5ο, 9ο, 10ο, 12ο δημοτικό σχολείο.

Την Τρίτη δεν θα λειτουργήσουν και τα σχολεία του Δήμου Διονύσου (Αγίου Στεφάνου, Άνοιξης, Διονύσου, Δροσιάς, Κρυονερίου, Ροδόπολης, Σταμάτας) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μαραθώνος: “Παραμένουν κλειστά για αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα, της Τοπικής Κοινότητας Γραμματικού, όλα τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Μαραθώνα και το 2° Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης.  Ανοικτά τα σχολεία της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Μάκρης. Σε περίπτωση που υπάρξει επιδείνωση των καιρικών συνθηκών θα πραγματοποιηθεί νέα
ενημέρωση”

Επιπλέον δεν θα λειτουργήσουν, όλα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία, σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη!

Όσον αφορά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη κατόπιν συνεννόησης με τις Διευθύντριες και τούς Διευθυντές, των αντίστοιχων Σχολικών Μονάδων, θα λειτουργήσουν κανονικά, με δεδομένη την κατανόηση των  διδασκόντων, στην καθυστερημένη προσέλευση μαθητών και μαθητριών, λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών! Επίσης κανονικά, θα λειτουργήσουν και οι δύο Παιδικοί Σταθμοί, με τις Διευθύντριες των αντίστοιχων μονάδων, να λαμβάνουν με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, ιδιαίτερη μέριμνα για την διαρκή παραμονή των παιδιών, σε θερμαινόμενους χώρους!

Και τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, ενώ δεν θα λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί και όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη. Και στον δήμο Αχαρνών τα σχολεία θα είναι κλειστά ενώ κλειστά θα παραμείνουν και οι Βρεφονηπιακοί και τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Πεντέλης.

Ο Δήμος Περιστερίου ενημερώνει ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και για την προστασία των μαθητών της πόλης, τα σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Κλειστά θα παραμείνουν τα Σχολεία και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ιλίου.

Λόγω της χιονόπτωσης και των προβλέψεων για παγετό τις πρωινές ώρες και προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητων, αύριο Τρίτη 10/01/2017, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσης καθώς και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Πειραιά θα παραμείνουν κλειστά.

Με απόφαση του Δημάρχου Βύρωνα, όλες οι σχολικές μονάδες της πόλης (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια εκπαίδευση) δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 10/1, λόγω της κακοκαιρίας. 

Tα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Γλυφάδας θα παραμείνουν κλειστά, εξαιτίας του χιονιά και του παγετού και για λόγους ασφάλειας.

Οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και Λύκεια θα παραμείνουν κλειστά και στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού.

Τα σχολεία θα είναι κλειστά και στο Δήμο Αμαρουσίου. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί, αλλά «οι γονείς φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για τη μεταφορά των παιδιών».

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού.

Ο δήμος Παιανίας ανακοίνωσε ότι κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στις δύο δημοτικές ενότητες, Παιανίας και Γλυκών Νερών. Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου θα ανοίξουν στις 9 το πρωί.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και την Τρίτη στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος λόγω των καιρικών συνθηκών.

Ο Δήμος Γαλατσίου ενημερώνει ότι όλα τα σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Γαλατσίου, θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και παγετού, ώστε να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών.Επίσης, κλειστοί θα παραμείνουν αύριο και οι Δημοτικοί Βρεφικοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Γαλατσίου.

Λόγω των συνεχιζόμενων έντονων χιονοπτώσεων σε όλη την Ανατολική Αττική και στην περιοχή του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου και κατόπιν συνεννόησης με τους Δ/ντες των σχολείων, ανακοινώνεται ότι τα όλα τα σχολεία, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου.

Τη διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 10/01/2017 σε όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Παλλήνης, καθώς και όλων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Παλλήνης, προκειμένου να προφυλαχθούν μαθητές και γονείς από την άνω κατάσταση των οδοστρωμάτων, που καθιστά επικίνδυνη την προσέλευσή τους στα εν λόγω σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

Λόγω του παγετού και των άσχημων καιρικών συνθηκών,  οι Παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας του Δήμου Χαλανδρίου θα μείνουν κλειστά αύριο Τρίτη 10/1/2017.

Kλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε  Νέα Ερυθραία, Εκάλη, Δροσιά, Στάματα, Βαρνάβα, Καπανδρίτι, Νέα Μάκρη,  Θρακομακεδόνες, Ωρωπό, Βύρωνα, Κορυδαλλό, Πολυδενδρι, Κάλαμο, Μαλακάσα, Αυλώνα .

Λόγω του παγετού και των άσχημων καιρικών συνθηκών, κλειστοί οι Παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας και των Δήμων Αγίας Παρασκευής, Πεντέλης, Παιανίας, Αμαρουσίου, Αρτέμιδος, Γλυφάδας, Διονύσου και Βριλησσίων, Μοσχάτο – Ταύρο, Παλαιό Φάληρο, Ελληνικό – Αργυρούπολη και Κερατσίνι. Δεν θα λειτουργήσουν και τα εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα και Ελληνογερμανική Αγωγή στην Παλλήνη.

Κλειστά τα σχολεία και σε  Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Κορωπί, Λαυρεωτική, Μαρκόπουλο, , Σαρωνικό και Ωρωπό.