Αττικό Νοσοκομείο: Γέννησε γυναίκα θετική στον κορωνοϊό

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι ήρθε νωρίτερα σήμερα στον κόσμο από γυναίκα θετική στον κορονοϊό SARS-CoV-2, στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα lawandorder.gr που δημοσίευσε το γεγονός, η γυναίκα είναι 34 ετών, δευτερότοκος, βρισκόταν στην 39η εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο σε ιδιωτικό μαιευτήριο. Η επίτοκος παραπέμφθηκε σήμερα το πρωί στη Γ’ Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ.

Η 34χρονη είχε υποβληθεί σε έλεγχο για λοίμωξη Covid-19 στις 20 Αυγούστου, λόγω εμπυρέτου του συζύγου της. Ο μοριακός έλεγχος παρέμεινε θετικός για τον κορονοϊό SARS-CoV-2 μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου.

Έγινε καισαρική τομή επειδή είχε προηγηθεί καισαρική τομή στον προηγούμενο τοκετό. Η μητέρα και το κοριτσάκι, βάρους γέννησης 3.350 γραμμαρίων, είναι σε άριστη κατάσταση.

Η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα πρόωρων νεογνών για παρακολούθηση.

Αυτός δεν είναι ο πρώτος τοκετός μητέρας με κορωνοϊό στην Ελλάδα. Τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο είχαμε δύο αντίστοιχους τοκετούς, ενώ τελευταία φορά ήταν στις 16 Αυγούστου.

Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά για τη μανούλα και το μωράκι της!