ΑΥΤΟ θα πει να είσαι καλή δασκάλα…

Η Katie Pearson είναι δασκάλα Α’ Δημοτικού και μία από αυτές που οι περισσότεροι από εμάς θα θέλαμε να έχει το παιδί μας. Σε μία πρόσφατη ανάρτησή της, λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, μας θυμίζει τι είναι τελικά σημαντικό να έχουν μάθει οι μαθητές της αποχαιρετώντας την πρώτη τους χρονιά στο σχολείο. Η ιστορία της, όπως τη δημοσίευσε στα social media, θα σας συγκινήσει…

«Σήμερα συνειδητοποίησα κάτι, με το οποίο οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί θα διαφωνήσουν… Δεν πειράζει αν οι μαθητές μου τελειώσουν τη χρονιά ΧΩΡΙΣ να έχουν μάθει να διαβάζουν και να γράφουν στο απαραίτητο επίπεδο.

Θέλετε να είμαι ειλικρινής; Σήμερα ήταν δύσκολα. Δηλαδή, εγώ γενικά δεν κλαίω και σήμερα έκλαψα 5 φορές. Ήθελα απλά να χωθώ σε ένα λαγούμι και να κλαίω. Μερικές φορές –ή τις περισσότερες φορές- ως δασκάλα νιώθεις, ότι κουβαλάς όλο το βάρος του κόσμου στους ώμους σου. Νιώθεις, ότι αν δεν βγει το κάθε ένα σου παιδί από την τάξη γνωρίζοντας να γράφει και να διαβάζει σε ένα επιθυμητό επίπεδο, δεν τα έχεις υπηρετήσει όπως πρέπει. Νιώθεις, ότι όχι μόνο έχεις απογοητεύσει τους μαθητές σου, αλλά και τους γονείς τους, τους επόμενους δασκάλους, τον διευθυντή του σχολείου κ.ο.κ. Νιώθεις αποτυχημένη, γιατί δεν απέδειξε ο κάθε μαθητής σου τι κέρδισε από αυτή τη χρονιά. Νιώθεις, ότι δεν θα έπρεπε να είσαι καν δασκάλα. Νιώθεις, ότι έχεις καταδικάσει το παιδί στην αποτυχία, γιατί δεν κατάφερε να διαβάσει ένα ολόκληρο βιβλίο μόνο του, ώστε μετά να γράψει μία έκθεση κατανόησης. Νιώθεις, ότι κουβαλάς το βάρος του μέλλοντός του στους ώμους σου.

Αλλά σήμερα, η πραγματικότητα με «χτυπήσε» στα μούτρα, λίγο πριν το σχόλασμα. Με «χτύπησε» με τη μορφή μιας 6χρονης που ήρθε κοντά μου με ένα πακέτο σακουλάκια τροφίμων μια χρήσης.

Διαβάστε τι έγινε μετά στο Infokids.com.cy.