Αυτό το Δημοτικό στην Πάρο απέκτησε το ωραιότερο προαύλιο με παιχνίδια και δραστηριότητες που είδαμε ποτέ!

Το Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου Μάρπησσας της Πάρου αποτελεί ένα σχολείο που φιλοξενεί έναν υπέροχο επιδαπέδιο παιχνιδόκοσμο στο προαύλιο του που καθημερινά προσφέρει ανεπανάληπτες και άκρως διασκεδαστικές στιγμές παιχνιδιού στους μαθητές όλων των τάξεων.

Οι παρεμβάσεις στον χώρο έγιναν χάρη στην αρωγή και την επιθυμία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που θέλησαν να αναβαθμίσουν την ποιότητα της σχολικής ζωής των παιδιών.

Ένας επιδαπέδιος παιχνιδόκοσμος παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα σχολεία

Πέρα από τα δημοφιλή παιχνίδια φιδάκι και κουτσό που είναι ζωγραφισμένα με όμορφα φωτεινά χρώματα στο δάπεδο του προαυλίου, υπάρχουν διάσπαρτα παιχνίδια σε παλιά ελαστικά που έχουν βαφτεί και δίνουν μια άλλη νότα στην αυλή του σχολείου.

Πρόκειται για μια σειρά από πολύ διασκεδαστικά και παράλληλα εποικοδομητικά ομαδικά παιχνίδια που αποτελούν πόλο έλξη για τους μαθητές που δεν βλέπουν την ώρα να χτυπήσει το κουδούνι και να βγουν στην αυλή για να παίξουν.

Μέσα από την ενασχόλησή τους με τα παιχνίδια αυτά, οι μαθητές μαθαίνουν τη συνεργασία, την ομαδικότητα, την ευγενή άμιλλα και  την αξία να σεβόμαστε και να τηρούμε κανόνες αφού το αντίθετο οδηγεί σε ποινή, τη νίκη και την ήττα.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι μαθητές του σχολείου δεν τους κάνει καρδιά να σχολάσουν και να αφήσουν πίσω τους αυτή την παιχνιδιάρικη γωνιά που υπάρχει στο σχολείο τους.

Μια πρωτοβουλία που ολοκληρώθηκε εν μέσω καραντίνας

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκ νέου διαμόρφωση του προαυλίου ολοκληρώθηκε εν μέσω του πρόσφατου lockdown όπου είχε ανασταλεί η δια ζώσης διδασκαλία για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας.

Όπως σημειώνουν και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων “Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ένιωσε από την πρώτη στιγμή εφαρμογής των μέτρων για τον COVID19 την ανάγκη των παιδιών να ενδυναμωθούν ψυχικά μέσα στο αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί και να τους δοθεί η δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν δημιουργικά κατά τα διαλείμματα τους αλλά και τις ώρες φυσικής αγωγής.

Έτσι μην χάνοντας χρόνο πήραμε την απόφαση να δώσουμε χρώμα στο προαύλιο, στις εισόδους του και να κατασκευάσουμε παιχνίδια, στο εύρος που μας ήταν δυνατό, ομορφαίνοντας την καθημερινότητά τους.

Σε συνεργασία με το Διευθυντή του σχολείου μας κ. Μενέλαο Χασομέρη και την αμέριστη συμπαράστασή του εξαρχής, προχωρήσαμε άμεσα και σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που καταφέραμε να τα ολοκληρώσουμε, ακριβώς πριν την επάνοδό των παιδιών στο σχολείο, κάνοντας την υποδοχή τους πιο ζεστή με ένα παιχνιδιάρικο «καλωσόρισμα» για τον ερχομό της νέας χρονιάς!

Πολύτιμοι αρωγοί της προσπάθειας εξωραϊσμού της αυλής στάθηκαν μια σειρά ανθρώπων που συνέδραμαν τόσο οικονομικά όσο και με προσωπική εργασία, συμβάλλοντας στη δημιουργία αυτού του όμορφου προαυλίου που οι μαθητές δεν χορταίνουν να παίζουν!

Ας δούμε τις φωτογραφίες από τον επιδαπέδιο παιχνιδόκοσμο του σχολείου