Μία φανταστική συνταγή από τον σεφ Γιώργο Τσούλη
Τα Χριστούγεννα απέχουν λίγο παραπάνω από έναν μήνα και όλοι τα περιμένουμε πώς και πώς για να στολίσουμε το σπίτι μας, αλλά και το τραπέζι μας. Οι περισσότεροι επιδίδονται στη μάχη του μελομακάρονου ή του κουραμπιέ.
Ωστόσο, υπάρχουν και γλυκά, που μπορούμε να τα φτιάξουμε με τα παιδιά στην κουζίνα και να προσθέσουμε κι άλλο χρώμα στον χριστουγεννιάτικο, γλυκό μας στολισμό. Και αυτά δεν είναι άλλα από τα υπέροχα μακαρόν.
Σας προτείνουμε, λοιπόν, να δοκιμάσετε τη συνταγή του σεφ Γιώργου Τσούλη για τα πιο λαχταριστά και εύκολα μακαρόν!
Τι θα χρειαστείτε
Για τα μακαρόν:
210 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
90 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
3 ασπράδια, από αυγά medium
1 πρέζα αλάτι
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Για τη γέμιση:
360 γρ. ζάχαρη, άχνη
230 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος, πλήρης
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Αδειάζουμε στο πολυκοπτικό το αλεύρι αμυγδάλου, τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Έπειτα, κοσκινίζουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, το αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα.
Μόλις αρχίσει να δημιουργείται η μαρέγκα, προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δόσεις σιγά σιγά χτυπώντας παράλληλα.
Αφού είναι έτοιμη η μαρέγκα, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής διπλώνοντας το μείγμα από κάτω προς τα πάνω.
Κατόπιν, ρίχνουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε ξανά απαλά.
Ύστερα, αδειάζουμε στο μπολ σε δόσεις το μείγμα με το αλεύρι ανακεύοντας εκ νέου απαλά με κυκλικές κινήσεις. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, το μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Αμέσως μετά, κόβουμε την άκρη από τη σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε τα μακαρόν σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Έπειτα, χτυπάμε ελαφρώς το ταψί στον πάγκο εργασίας , ώστε να απλώσουν τα μακαρόν και τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα και 30 λεπτά, ώστε να ξεραθούν.
Τέλος, τα ψήνουμε στους 150°C στον αέρα για 17 λεπτά. Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Εκτέλεση για τη γέμιση: Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. μέχρι να σχηματιστεί η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη, την αδειάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Σύνθεση γλυκού: Γυρνάμε ανάποδα ένα μακαρόν, απλώνουμε στην πλευρά που ακουμπούσε στο ταψί τη γέμιση και το καπακώνουμε με ένα άλλο μακαρόν. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μακαρόν και σερβίρουμε.